Bayern: Flick és Müller is a Kielt dicsérte a kiesés után

Vágólapra másolva!
2021.01.14. 10:46
null
Flick érthetően csalódottan beszélt a kiesést követően (Fotó: AFP)
Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője és a támadó Thomas Müller is a Holstein Kiel teljesítményét dicsérte, miután a másodosztályú együttes szerda este tizenegyesekkel búcsúztatta a címvédőt a labdarúgó Német Kupában a legjobb 32 között – közölte az MTI.

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ

Holstein Kiel (II.)–Bayern München 2–2(F. Bartels 37., H. Wahl 90+5., ill. Gnabry 14., L. Sané 48.) – 11-esekkel 6–5

A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő bajor sztárcsapat Serge Gnabry révén már a 14. percben vezetést szerzett, ám a Kiel még a szünet előtt egyenlített Fin Bartels találatával. A folytatásban Leroy Sané ismét a münchenieket juttatta előnyhöz, azonban Hauke Wahl a 95. percben betalált, így 2–2-vel zárult a rendes játékidő, majd a hosszabbításban már nem esett gól. A tizenegyespárbajban az első 5–5 kísérlet eredményes volt, aztán bajor részről Marc Roca hibázott, Bartels viszont gólt lőtt, így a Kiel jutott tovább.

„Gratulálunk nekik, végig küzdöttek, igazi kupacsata volt ez, nekünk sok javítanivalónk van” – foglalta össze gondolatait a meccs után Flick, hozzátéve, hogy természetesen „óriási csalódás” számukra a korai kiesés.

„Jelenleg egy ilyen sorozatban vagyunk, de előre kell tekintenünk, és sokat kell dolgoznunk, mentségünk pedig nincs arra, ami történt” – jelentette ki a vezetőedző.

A Bayern 17 év után először esett ki alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben a Német Kupában, és legutóbb több mint 20 esztendeje fordult elő, hogy már a versenysorozat második körében búcsúzni kényszerült.

„Jól játszottak az első pillanattól fogva, és hidegvérrel büntették a hibáinkat” – mondta a találkozó után Thomas Müller, hozzátéve, hogy csalódást keltő és keserű érzés címvédőként és esélyesként kiesni a kupaküzdelmekből. „Természetesen megérdemeltük a búcsút, de a hangulat az öltözőben nem valami jó, ezt mindenki el tudja képzelni” – tette hozzá.

Kielben a csapat szurkolói autós felvonulással, dudaszóval és tűzijátékkal ünnepelték a diadalt, majd a stadion mellett is hangosan éltették kedvenceiket.

„Örülünk, hogy egy jó meccsen, jó játékkal, valamint egy történelmi eredménnyel hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy jó legyen itt a hangulat az utcákon” – mondta Ole Werner, a kieliek vezetőedzője.

A Kiel a Német Kupa nyolcaddöntőjében a szintén másodosztályú Darmstadttal találkozik február elején.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik