Bayern: Choupo-Moting próbálja meg pótolni a sérült Lewandowskit

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 21:49
null
(Fotó: freepik.com)
A lehető legrosszabb hírt kapták a Bayern München szurkolói március végén: megsérült Robert Lewandowski, az együttes első számú sztárja és gólfelelőse. Később kiderült, mégsem akkora a baj, mint elsőre gondolták, a lengyel csak néhány hétig lesz harcképtelen – addig a kameruni Eric Maxim Choupo-Moting próbálja meg pótolni a kezdőcsapatban. (x)

 

A lengyel válogatott Andorra elleni vb-selejtezőjén megsérült Robert Lewandowski térde. Ez persze gond a lengyeleknek is, ám még nagyobb probléma a Bayern München szemszögéből, hiszen a támadó német klubja épp most kezdi meg az idény legfontosabb időszakát, a bajnoki hajrát, illetve a Bajnokok Ligája-címvédéshez vezető rögös utat. Hogy miért kellene nagyon ezekhez a célokhoz Lewandowski játéka? Mert a csatár hónapok óta élete formájában van, mindent összevetve 42 tétmeccsen 47 gólt szerzett a most futó idényben. Ezekre a találatokra a következő hetekben is szüksége lenne klubjának…

Négy hét? Két hét?

Az első hírek arról szóltak, hogy a Bayern gólfelelőse négy hétig nem léphet pályára, mivel a német egylet orvosi csapatának vizsgálatai azt mutatták, meghúzódtak a szalagok a térdében, ennek pedig ez az általános gyógyulási periódusa. A klub kijelentette, nem kockáztatnak, nem siettetik a visszatérését. A Kicker német szaklap viszont más információkhoz jutott: szerintük elegendő lehet két hét is a játékos felépüléséhez. Úgy fogalmaztak, hogy ez nem az orvosi stáb véleménye, hanem Lewandowski egyéni célja, ám annyira profi mentalitású futballistáról van szó, hogy egyáltalán nem lehetetlen a gyorsabb gyógyulás. Ez a kéthetes különbség azt jelentené, hogy a támadó már lehetőséget kaphatna a PSG elleni BL-negyeddöntő második mérkőzésén, amely a tavalyi finálé „visszavágója”. Fogadni mernél a Bayern sikerére a párharcban? Tökéletes erre a hagyományos helyszínek alternatívája!

Főszerepben: Choupo-Moting

És ha már a PSG-t említettük: éppen a párizsiaktól érkezett Münchenbe tavaly nyáron a kameruni válogatott Eric Maxim Choupo-Moting. A támadó eddig nem számított túlzottan hatékonynak, tizenhét bajnokin mindössze egyszer talált be új csapata mezében, most mégis azt várják tőle, hogy amennyire tudja, próbálja meg pótolni Lewandowskit. Az RB Leipzig elleni rangadót már végig is játszotta, és bár gólt nem ért el, csapata nyerni tudott, így hatalmas lépéselőnyre tett szert a Bundesligában a legnagyobb riválisával szemben. Choupo-Moting a BL-ben eredményesebb, öt meccsen két gólt szerzett, most pedig egykori együttese ellen készülhet és bizonyíthat.

„A Bayern Münchennek szüksége van Lewandowskira” – mondta határozott kijelentéssel egy nyilatkozatában a kameruni, kiemelve, mekkora csapást jelent játékostársa sérülése. A világ legjobb csatárának nevezte a lengyelt, akit nagyon vár vissza a kezdő tizenegybe, annak ellenére is, hogy ez azt jelenti majd, hogy ő a kispadra szorul. Ezt a helyzetet a sajtó középpontjába került Choupo-Moting saját állítása szerint nem élné meg problémaként, hiszen szeret a padról beszállva futballozni, alapvetően ez volt a szerepe eddig is a szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik