Bundesliga: először beszélt az esetről a pohárral fejbe dobott partjelző

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 10:49
null
Az asszisztens hamar visszatérne a stadionba lengetni (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, félbeszakadt és el is maradt a VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach mérkőzés a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójában, mert az egyik szurkoló illetéktelen tárggyal – pohárral – megdobta az egyik partjelzőt. Christian Gittelmannt ezt követően kivizsgálásra kórházba szállították, most pedig elmondta a véleményét az esetről.

 

A meccs 70. percében, 2–0-s vendégvezetésnél az egyik asszisztenst fejbe dobták az egyik bochumi szektorból egy félig teli műanyag pohárral. A játékvezetői stáb és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd körülbelül 15 perc után bejelentették, hogy nem folytatják a találkozót. Christian Gittelmannt kivizsgálásra kórházba szállították.

A német szövetség csütörtökön közölte, hogy a Borussiának ítéli a három pontot, 2–0-s megállapított végeredménnyel.

A VfL Bochum nyilvánosan bocsánatot kért a történetek miatt.

A megdobott asszisztens múlt hét vasárnap az SWR Sportnak nyilatkozott az ominózus esetről.

„Természetesen el kellett telnie egy pár napnak ahhoz, hogy fizikálisan, de mindenek előtt mentálisan feldolgozzam a történteket” – árulta el Gittelmann. Hozzátette, hogy nagyon sok biztatást és támogató üzenetet kapott játékvezetői körökből, barátoktól és a futballban dolgozóktól egyaránt, melyek segítették őt keresztülmenni a történteken.

A bochumi rendőrségnek egyébként sikerült azonosítania a poharat behajító szurkolót, aki egy 38 éves bochumi férfi volt. A swr.de megjegyzi, az elkövető a tettéért nem kért bocsánatot, de vádat emelnek ellene.

„Nem tudok semmit az elkövetőről, de a klub reakciója nagyon pozitív volt – mondta Gittelmann. – Thomas Reis vezetőedző felhívott, és hosszan elbeszélgettünk.”

A partjelző a negatív élmények ellenére is szeretne a Bochum stadionjában lengetni.

„Nincsenek aggodalmaim, hogy visszatérjek a stadionba. Épp ellenkezőleg, minél hamarabb szeretném megtenni. Ez olyan, mint amikor leesel a lóról, és gyorsan vissza szeretnél rá ülni” – magyarázta a 39 éves partjelző.

A német Bundesliga történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy mérkőzést félbe kellett szakítani, előzőleg 2011 áprilisában történt ilyen, akkor is hasonló okból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik