Bundesliga: Hannover-színekre díszített disznóval üzentek Husztiéknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 22:20
null
Tuti nem magától vette fel a sálat (Fotó: Reuters)
Egyre durvább az üzengetés a pénteki Hannover–Eintracht Braunschweig német bajnoki futballmérkőzés előtt: csütörtökön egy sállal és a Hannover címerével „ellátott" disznót találtak Hannoverben, melyet nyilván a rivális fanatikusai küldtek.

A Niedersachsen-Derby előtt nagyon feszült a hangulat, a két szurkolótábor a közösségi oldalakon már hetek óta durva üzengetést folytat. A rendőrség kiemelt figyelmet szentel a mérkőzésnek, melyre a fokozott biztonsági intézkedések miatt 49 ezer helyett csak 47200 szurkolót engednek be.

A regionális politikai élet prominens szereplői lassan kivétel nélkül megszólalnak, önmérsékletre intve a szurkolótáborokat, a Hannover nyílt levélben kérte a drukkereket a sportszerű szurkolásra. A hannoveriek különösen attól tartanak, hogy a braunschweigiek Robert Enke halálának évfordulójával (az egykori német válogatott kapus 2009. november 10-én lett öngyilkos) űznek ízléstelen tréfát.

„Eddig remélem, senki nem süllyed le, elképesztő ízléstelenség lenne” – mondta a helyi rendőrségi szóvivő. A disznón mindenesetre volt egy egyes szám is, alighanem Enke mezszámára utalva...

A szabadjára engedett disznó egyébként megúszta a kalandot, bár kis híján elütötték – egy autós kihívta a szakembereket, akik befogták a Hannover utcáin baktató állatot. A két ősi rivális csapat 1976 óta először csap össze az élvonalban, a Huszti Szabolcsot soraiban tudó Hannover a 11., a Braunschweig a sereghajtó, 18. helyről várja a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik