Szevikjan góljának híre Oroszországba is eljutott; Különleges meccs vár Szuhodovszki Somára

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 23:18
null

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

Az örmény válogatott Edgar Szevikjan a DVTK ellen 2–1-re megnyert meccsen – a bajnokit a 21. fordulóból halasztották szerdára – emlékezetes góllal ünnepelte, hogy először volt kezdő az NB I-ben, és a másodikra sem akar sokat várni. A Moszkvában született, Spanyolországban is megforduló támadó az orosztudásának is hasznát veszi az FTC öltözőjében, hiszen Cristian Ramírezzel remekül el tudnak csevegni, a hátvéd ugyanis éveket futballozott Krasznodarban. A télen az orosz Nyizsnyij Novgorodtól igazolt szélső első NB I-es góljának híre Oroszországba is eljutott, a DVTK elleni meccs másnapján több orosz újságíró is kereste lapunkat, miként láttuk a 22 éves támadó játékát.

Különleges meccs vár Szuhodovszki Somára szombaton, hiszen a DVSC 24 éves középpályása a Kecskeméttől szerződött a télen a Debrecenhez. Két és fél évet töltött a KTE gárdájánál, s a lapunknak adott interjúban úgy fogalmazott: „Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a karrieremet köszönhetem Kecskemétnek.” Míg a lila-fehéreknél alapembernek számított, Debrecenben még nem stabil kezdőjátékos, tizenegy mérkőzésen egyszer töltött kilencven percet a gyepen. Szuhodovszki elismerte, nem ment zökkenőmentesen a beilleszkedése, de úgy érzi, egyre jobb teljesítményt nyújt. Arról is faggattuk, miként látja az esélyeit az Eb-keretbe kerülésre.

Az Ifjúsági Bajnokok Ligája debreceni fináléjára érkezett Magyarországra az NBA korábbi ikonikus játékvezetője, Joey Crawford. Sikeres, 39 éves karrierje botrányoktól sem volt mentes, amelyekről – sok más érdekesség mellett – kendőzetlen őszinteséggel beszélt lapunknak. Csaknem négy évtized alatt csaknem 3000 találkozót vezetett. Háromszor fújhatott sorsdöntő, hetedik mérkőzést a rájátszásban, de azt mondta: „A szomorú igazság az, hogy az ütközetek alatt annyira felfokozott állapotban voltam, hogy a legtöbbre nem is emlékszem.” Mesélt a Tim Duncan-incidensről és elmondta, miért volt rémálom számára Shaquille O’Nealnek meccset vezetni.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik