Vladimir Radenkovics: Engem is váratlanul ért a DVTK megkeresése, Hetvenéves Burcsa Győző

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 23:06
null

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Noha 2013 nyara és 2015 tavasza között másodedzőként már dolgozott a DVTK-nál, a Nemzeti Sportnak Vladimir Radenkovics, a Diósgyőr február 14-én kinevezett vezetőedzője elismerte: őt is váratlanul érte a klub megkeresése. Lapunknak arról is mesélt, hogy edzői pályafutása során a játékosoktól tanulta a legtöbbet. „Különösen a korosztályos nemzeti csapatoknál töltött időszakban lestem el sokat, a szerb válogatottakban Dusan Tadiccsal, Szergej Milinkovics-Szaviccsal és Alekszandar Mitroviccsal is együtt dolgoztam, a közös munkánkból rengeteget lehetett meríteni.” Elmondta azt is, hogy noha Diósgyőrben mostanra az infrastruktúrában minden megváltozott, hiszen gyönyörű stadion és edzőpályák épültek, de van, ami nem lett más: az egyesületet körbelengő szenvedély.

Hetvenéves Burcsa Győző. A születésnap alkalmából interjút készítettünk a korábbi 15-szörös válogatott labdarúgóval, aki pályafutása során a Kaposvár, a Videoton, a Rába ETO, valamint a francia Auxerre, Melun és Racing Club d’Arras együttesében is játszott. A Kaposvár színeiben a Vasas ellen ellen mutatkozott be az NB I-ben 1975 augusztusában, s rögtön két gólt szerzett. Az ETO-nál két bajnoki cím és egy ezüstérem részese volt, a sikerkovács Verebes Józsefről azt mondta „engedte a futballistáit kibontakozni, ez előhívta a kreativitást. Három kihagyott helyzet után nem azt mondta, hogy a kapu felé se nézzek, hanem hogy megbüntet, ha nem lesz meg a negyedik helyzetem.”

Ukrajna helyett néhány szép reményű ökölvívó hazánkat választotta az orosz–ukrán háború kitörése után – köztük volt Pilip Akilov is, aki már Akilov Pilipként ünnepelte meg magyar címeres mezben Busto Arsizióban, hogy kvótát szerzett a párizsi játékokra Magyarországnak. Nem mindennapos történet a 24 éves, a Donbasz régióból származó, ám ma már csepeli bokszolóé, aki a háború elől menekülve két éve érkezett oroszországi (!), majd lengyelországi kitérővel hazánkba, Hódmezővásárhelyre: a szülőházát lebombázták, azóta a szüleit is sikerült hozzánk menekítenie.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik