MotoGP: felesége és fiai veszik át Fausto Gresini helyét

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 06:51
null
Felesége és fiai veszik át Fausto Gresini helyét (Fotó:Gresini Racing)
A Gresini Racing ma hivatalosan is megerősítette, hogy Nadia Padovani, Fausto Gresini özvegye lép a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt korábbi csapattulajdonos helyébe. Padovani mostantól hivatalosan a csapat ügyvezető igazgatója, aki csapattulajdonosként és csapatvezetőként is szerepet vállal.

 

Munkáját fiai, Lorenzo és Luca is segítik majd. Lorenzo inkább az adminisztratív feladatokból veszi ki a részét, míg Luca, aki korábban maga is versenyzett (például az olasz bajnokságban, saját csapatuk színeiben), a sportszakmai és a technikai kérdésekben vállal szerepet. Olyannyira, hogy már ezen a hétvégén is a csapattal lesz Jerezben.

„Szeretném azt gondolni, hogy Fausto két családja – a sajátunk és a versenyzésben érintett – egyesítette az erőit, hogy tovább vigye mindazt, amit ő eltervezett, főként a MotoGP-ben. Független csapatként részt venni a királykategóriában nagy erőfeszítéseket igényel, de tudom, hogy mindenki a száztíz százalékát adja majd, hogy ez az álom valóra váljon. Személy szerint igazi küldetésként tekintek erre, kihívásként, amivel szembe nézünk – főként és mindenek felett Fausto erejének köszönhetően, aki fentről figyel minket” – mondta az új tulajdonos a közleményben.

Carlo Merlini, a csapat kereskedelmi és marketing igazgatója az nso.hu-nak további részleteket is elárult Jerezben, a MotoGP most hétvégi állomásának helyszínén.

„A mai bejelentés inkább formalitás volt, mint bármi más. Az már az első pillanatban eldőlt, hogy a család operatívan is részt szeretne venni a csapat további életében, de nyilván bizonyos dolgokhoz időre volt szükség. Nagyon fontos számunkra, hogy a csapat tulajdonosa ne csak tulajdonos legyen, hanem szerepet is vállaljon a működésben is. Nadia lesz az aláíró minden megállapodában, de természetesen nem egyedül hozza meg a döntéseket, mellette lesz mindenki, aki Fausto munkáját is segítette” – mondta Merlini.

Padovani bár kevés versenyen volt jelen az elmúlt két évtizedben, pontosan ismeri a csapat működését, ahogy a csapattagokat is. Nincs kapcsolódó végzettsége vagy tapasztalata, de Merlini szerint ez semmilyen hátrányt nem jelent majd.

A legfontosabb most, hogy függetlenként vissza tudjanak térni a MotoGP-be, amelyben jelenleg az Aprilia gyári csapatával közösen vannak jelen. Ők biztosítanak minden logisztikai hátteret, ahogy a személyzet egy része is az ő alkalmazásukban áll.

„Most a MotoGP-é a prioritás. És hogy milyen motorral állunk majd rajthoz. Több márkával is tárgyalunk, és remélem, hogy egy-másfél hónapon belül megszülethet a megállapodás” – tette hozzá Merlini.

A másik nagy feladat ezután következik; újra felépíteni egy teljes csapatot és megtalálni a megfelelő szakembereket, hiszen sok korábbi Gresini-alkalmazottat ma már közvetlenül az Aprilia foglalkoztat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik