Világfutball: Szoboszlai a 100 legjobb játékos között a Guardiannél

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.22. 16:45
null
Szoboszlai Dominik először került fel a Guardian 100-as listájára (Fotó: AFP)
A tekintélyes Guardian idén is összeállította top 100-as listáját a világ legjobb futballistáiból, erre pedig Szoboszlai Dominik révén egy magyar játékos is felkerült!

 

A Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez távozó 20 éves középpályás rövid leírásánál kiemelik, hogy a lipcsei együttes számos jó nevű európai csapat orra elől kaparintotta meg a játékjogát.

A kreatív középpályást pontrúgásai miatt David Beckhammel, szervezői készségei miatt pedig Kevin De Bruynével állították párhuzamba.

Az osztrák idény remek zárása után Szoboszlai remek góllal juttatta ki a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, technikailag kivételes, rendkívül játékos, akiben megvan a potenciál arra, hogy a következő évtized sztárja legyen – összegzik Szoboszlait, akinél kiemelik, hogy bár először került fel az illusztris listára, de aligha utoljára.

A 100-as listán eddig többek között olyan futballisták kaptak helyet, mint Álvaro Morata, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Luis Suárez vagy éppen Toni Kroos. A 41. helyen Marcus Rashford található, a top 40-et később ismerteti a lap.

A 41–100. helyezettek névsorát, benne rövid leírásukkal angolul, ide kattintva tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik