H. T. 2020.04.09 12:13 Frissítve: 2020.04.10 04:47

Világfutball: 9 milliárd euróval csökkent a játékosok értéke

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a sportvilágot, egyelőre megjósolhatatlan, milyen következményekkel kell számolni a jövőben. A Transfermarkt húsz százalékkal csökkentette a labdarúgók becsült piaci értékét, az 1998-ban és később született játékosok értéke tíz százalékkal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy összesen, globális szinten a világ labdarúgóinak értéke kilencmilliárd euróval csökkent.

 

Továbbra is Kylian Mbappé és Neymar a két legértékesebb labdarúgó (Fotó: AFP)

 

A Bundesliga legértékesebb játékosának, Jadon Sanchónak a becsült piaci értéke 130 millió euróról 117-re csökkent, míg a 31 éves Robert Lewandowski vételárát 70 millió helyett már csak 56-ra taksálják.

 
A FIFA-elnök szerint teljesen megváltozik a futball 

„A tőzsdei árfolyamok zuhantak, számos klub kerülhet csődközeli helyzetbe. Az átigazolási tárgyalások megrekedtek, mivel a legtöbb klub körül sok a bizonytalanság. Jelenleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben úgy emelkednek az árak, mint az előző években” – fogalmazott Matthias Seidel, a Transfermarkt alapítója.

A jelenlegi értékcsökkenés egy rendhagyó reakció a Transfermarkt részéről, a portál azonban hozzáteszi, nem magától értetődő, hogy minden játékosnak ugyanolyan értékvesztést kell tapasztalnia a válság miatt, így a következő hetekben, hónapokban többször lehet egyéb változtatásra készülni.

A frissített listába nem számoltak azokkal a játékosokkal, akiknek a piaci értékük nem éri el a 300 ezer eurót.

Így csökkent a Bundesligában szereplő csapatok játékosaink értéke:

Here is the new top 10.."

 2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.