K. Zs.
2023.05.31 22:06 Frissítve: 2023.05.31 22:21

Tragédia: meghalt a 15 éves német futballista, akit leütött az ellenfél játékosa

Szerdán a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt az a 15 éves berlini labdarúgó, akit egy másik tinédzser futballista ütött meg egy hétvégi frankfurti utánpótlástornán.

 

A pünkösdi tornán történt borzalmas esetről beszámoló német és francia források szerint a JFC Berlin 15 éves labdarúgója és a francia FC Metz akadémiai csapatának egyik 16 éves játékosa a két csapat mérkőzésének lefújása után került összetűzésbe.

A sajtóhírek szerint a metzi akadémista ököllel arcon és nyakon ütötte, majd nagy erővel hátba vágta az akkor már menekülni próbáló német fiatalt, aki elesett, elvesztette az eszméletét – támadója pedig segítségnyújtás nélkül otthagyta.

Bár gyorsan kórházba szállították a berlini fiatalt, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy nem sikerült megmenteni az életét; szerda este csapata bejelentette a halálát.

Mindkét klubot sokkolták a történtek. A Metz – amelynek a francia élvonalba jutásért harcoló felnőttcsapatát Bölöni László edzi – a részvétnyilvánítás mellett jelezte, hogy a helyszínen tartózkodó alkalmazottaik, játékosaik, illetve azok szülei mindenben a német hatóságok rendelkezésére állnak az ügy kivizsgálása érdekében.

A francia klub 16 éves akadémistája német rendőrségi őrizetben van.


 

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.

2023.09.21 00:15:06

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport és megítélése azonban más világ, néha ilyen, néha olyan irányban. Az európai hivatalos futballfórumokon most épp hatalmas feketepontként kezelik a bukaresti megnyilvánulást, és borítékolható volt, hogy a szókimondó – és a román hivatalos politika szerint jogszerű – állásfoglalás sokba kerül a román labdarúgásnak.

2023.09.18 19:39:00

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Marczibányi téren annak idején vasárnaponként reggeltől estig meccsek voltak. Serdülők, ifik, nagyok a Statisztikából és a házigazda Vasas Turbóból. Porfészek a zöldövezetben – írta a Népsport, én pedig a kisgyerekek érzékenységével megsértődtem. Mert kétségtelen, hogy a fekete kohósalak már akkor sem volt szép látvány, amikor az Aranka utcán lefelé tartottam a pályához, de hát labda pattogott rajta, rúgták a srácok, ez azért több mint mentő körülmény.

2023.09.17 17:09:38

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos győzelmet aratott a lelkesen futballozó dunaszerdahelyi csapat a volt újpesti Gouré főszereplésével.