Törökország: tragédia, három piros és négy gól – a Fener pontot csent a Galatától

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 21:22
null
Jailson (32) gyönyörű csavarással egyenlített (Fotók: AFP, Twitter)
A címvédő Galatasaray hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott ősi riválisával, a hét elején edzőváltáson átesett Fenerbahcéval a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 11. fordulójának rangadóján. A pályán történt eseményeket beárnyékolja, hogy a meccs előtt elhunyt a Fener egyik szurkolója, míg a lefújás utáni balhéért három piros lapot osztott ki a játékvezető.

A Galatasaray szurkolótábora a mérkőzés előtt fantasztikus élőképpel kedveskedett a csapat legendás vezetőedzőjének, Fatih Terimnek, aki eddig többek között hét bajnoki címet nyert a klubbal. A legutóbbit éppen az előző idényben, három év után az elsőt.

„Az álmaink hatalmasabbak, mint az egész világ”
„Az álmaink hatalmasabbak, mint az egész világ”
„A ti álmaitok számunkra valóság”
„A ti álmaitok számunkra valóság”

A 65 esztendős szakember meccs előtti elképzeléseit némileg felboríthatta, hogy a kisebb combsérülését maga mögött ezek szerint még nem hagyó Eren Derdiyok a bemelegítés közben jelezte, mégsem tudja vállalni a játékot, így a Galata a svájci válogatott támadó – valamint Fernando és Juto Nagatomo – nélkül vette fel a harcot a kiesőzóna közeléből menekülő Fenerrel, amely a hét elején edzőváltáson esett át: Phillip Cocut addigi segítője, Erwin Koeman váltotta a kispadon.

A Galatasaray a 31. percben Ryan Donk találatával megszerezte a vezetést, így 2015 októbere óta először, 488 perc után vette be ismét a Fener kapuját bajnoki mérkőzésen. Az első félidőben nem sokat mutató, többek között Mauricio Islát, Martin Skrtelt, André Ayew-t és Mathieu Valbuenát is soraiban tudó vendégcsapat a szünet után még nagyobb bajba került, hiszen a hazaiak a norvég jobbhátvéd, Martin Linnes első török bajnoki találatával megduplázták az előnyüket.

DONK, 1–0

LINNES, 2–0

Ekkor a Fenerbahce játékosai már nem élvezhették drukkereik támogatását, mivel a mérkőzés előtt egyik szurkolójuk, a 20 éves Koray Sener szívinfarktust kapott és (a hírek szerint a helyszínen) életét vesztette. Miután a Fener-tábor tudomást szerzett a tragédiáról, a rendőrséggel történt egyeztetést követően kivonult a stadionból, mondván, egyik drukkertársuk életénél semmi sem lehet fontosabb, így a Galatasaray elleni mérkőzés sem.

A vendégszektor kiürült, miután a Fener-drukkerek tudomást szereztek a halálhírről
A vendégszektor kiürült, miután a Fener-drukkerek tudomást szereztek a halálhírről

Nem sok tényező szólt amellett, hogy a Fener ezek után talpra álljon, mégis megtette, Valbuena tizenegyesből szerzett góljával és Jailson átlövésével egyenlített. Sőt, az utolsó percekben közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez, ám Fernando Muslera bravúrjának köszönhetően a Galatasaray elkerülte a vereséget.

VALBUENA, 2–1

JAILSON, 2–2

A Galata így már három forduló óta nyeretlen és a Süper Ligben 2014. október 18. óta nem verte meg a Fenert, míg a sárga-kékek maradtak a tabellán a 15. helyen.

A lefújást követően elszabadultak az indulatok a pályán, a két csapat játékosai egymásnak estek. A videofelvételek megtekintése után hazai részről Badou Ndiaye, a Fenerből Roberto Soldado és Jailson piros lapot kapott. Utóbbi játékost vélhetően nem ok nélkül kergették be az öltözőbe a Galata futballistái…

Amint a bíró lefújta a második félidőt, a játékosok megkezdték a harmadikat…
Amint a bíró lefújta a második félidőt, a játékosok megkezdték a harmadikat…
Soldado és Belhanda „barátkozik”
Soldado és Belhanda „barátkozik”

JAILSON AZ ÖLTÖZŐBE MENEKÜLT A GALATASARAY JÁTÉKOSAI ELŐL

TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG
11. FORDULÓ
Galatasaray–Fenerbahce 2–2
(Donk 31., Linnes 49., ill. Valbuena 65. – 11-esből, Jailson 72.)
Az élcsoport: 1. Istanbul Basaksehir 21 pont (10 mérkőzés), 2. Galatasaray 20, 3. Kasimpasa 19 (10), 4. Besiktas 18 (10), …15. Fenerbahce 10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik