Topolya: az Ajaxtól szerződtettek csatárt – hivatalos

P. K., T. J.P. K., T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 14:49
null
Damjan Dosztanicsot bemutatta a Topolya SC (Fotó: facebook.com/fktsc)
Korábban már előre jeleztük, hogy Damjan Dosztanics személyében az Ajaxtól igazolhat csatárt a szerb élvonalban szereplő, és az új idényben már biztosan Európa-liga-induló Topolyai SC – a 18 éves játékos szerződtetését pénteken bejelentették.

A Topolyánál mindenki a vasárnap 16.30-kor kezdődő, Crvena zvezda elleni bajnoki mérkőzésről beszél – elvégre a bajnokcsapat érkezik Zentára –, de nem csupán ez a találkozó a beszédtéma. A Szuperligában újonc egyesület ugyanis bemutatta új igazolását, a holland Ajaxtól érkező Damjan Dosztanicsot.

A Rotterdamban született 18 esztendős szerb csatár kétszer játszott a korosztályos válogatottban, és két gólt szerzett. Topolyai bemutatkozása alkalmával elmondta, biztos benne, hogy jó döntést hozott a TSC-hez igazolással, mert a klubnál minden adva van további fejlődéséhez.

„Szeretnék az egyesület további sikereinek részese lenni” – jelentette ki a fiatal labdarúgó, akinek bemutatásán Szabó Zoltán vezetőedző mellett ott volt Zsemberi János és Palágyi Szabolcs, az egyesület elnöke, illetve vezérigazgatója is.

„Nagyszerű játékos, aki jelentős erősítés a TSC-nek – fogalmazott a csapatot irányító Szabó Zoltán. – Boldogok vagyunk, hogy sikerült egy ilyen tehetséges futballistát igazolnunk.”

Dosztanics képességei elvitathatatlanok, sokan Alekszandar Mitrovics utódját látják benne, aki eddigi pályafutása során játszott a belgrádi Partizanban, a belga Anderlechtben, az angol Newcastle-ben, jelenleg pedig az ugyancsak angol Fulham légiósa. A topolyai szakmai stáb reményei szerint az új igazolás a következő idény rajtjára beilleszkedik, s az Európa-liga-selejtezőben az együttes hasznos tagja lesz. Csütörtökön érkezett Szerbiába, pénteken már bekapcsolódott a topolyai sikercsapat edzéseibe.

Vasárnap pedig mindjárt remek mérkőzést tekinthet meg a helyszínen, kiszurkolhatja a TSC győzelmét a Crvena zvezda ellen. No meg láthatja, milyen nagyszerű csatárok rohamozzák az ellenfél kapuját a Topolya mezében, hiszen Szilágyi Vladimir az első, Nenad Lukics pedig a második a Szuperliga-mesterlövészek listáján 16, illetve 15 góllal.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik