Szaúd-Arábia: Ha Ronaldót maguk mellett tudhatják, akkor egész Portugáliát – Bölöni

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 10:43
null
Bölöni László beszélt Ronaldóról (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Mint ismert, a Manchester Unitedtól való távozása óta szabadon igazolható Cristiano Ronaldo múlt pénteken aláírt a szaúdi Al-Naszrhoz. Az ország vezetésének határozott célja, hogy 2030-ban, de legkésőbb 2034-ben labdarúgó-világbajnokságot rendezzen, amihez jól jön, hogy maguk mellett tudhatják a sportág történetének egyik legnagyobb csillagát – emeli ki az Origo, melynek Bölöni László elmondta a véleményét az ötszörös aranylabdás sztár klubváltásáról.

 

„A motivációjával biztos, hogy nem lesz gond, számára az fantasztikus lehetőség, hogy ő legyen az első, aki eléri a 200 válogatottságot” – jelentette ki egykori játékosáról Bölöni László, aki szerint Cristiano Ronaldónak Szaúd-Arábiában fel kell készülnie az olykor embertelen kánikulára is. A Metz magyar edzője 2015-ben a szaúdi al-Ittihadot irányította, így tisztában van a körülményekkel.

„Az arab államok között a szaúdi focit tekinthetjük a vezető erőnek. Természetesen nem lehet az európai topligákhoz hasonlítani, én egy jó európai középszintre tenném őket. De például a nézők számát tekintve bőven hozzák a belga bajnokság szintjét” – árulta el az Origónak a 69 éves tréner.

„A katari torna sikere egész biztosan megnyitotta a kaput az arab világ számára. Az ambícióik megvannak, és szerintem a katari rendezés körüli botrányok nélkül is képesek lehetnek elérni, hogy elnyerjék a rendezést. Ráadásul, ha Ronaldót maguk mellett tudhatják, akkor egész Portugáliát tudhatják maguk mögött, ami nem kis dolog” – tette hozzá Bölöni.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik