B. D. K.
2023.01.03 10:43 Frissítve: 2023.01.03 12:18

Szaúd-Arábia: Ha Ronaldót maguk mellett tudhatják, akkor egész Portugáliát – Bölöni

Mint ismert, a Manchester Unitedtól való távozása óta szabadon igazolható Cristiano Ronaldo múlt pénteken aláírt a szaúdi Al-Naszrhoz. Az ország vezetésének határozott célja, hogy 2030-ban, de legkésőbb 2034-ben labdarúgó-világbajnokságot rendezzen, amihez jól jön, hogy maguk mellett tudhatják a sportág történetének egyik legnagyobb csillagát – emeli ki az Origo, melynek Bölöni László elmondta a véleményét az ötszörös aranylabdás sztár klubváltásáról.

Bölöni László beszélt Ronaldóról (Fotó: Nemzeti Sport, archív)

 

 
CR szerződésében van egy opció, mellyel újra a BL-ben játszhat – sajtóhír
Szaúd-Arábia: az Al-Naszrnak marketingszempontból is megérte CR szerződtetése
Cristiano Ronaldo aláírt az al-Nasszrhoz – hivatalos

„A motivációjával biztos, hogy nem lesz gond, számára az fantasztikus lehetőség, hogy ő legyen az első, aki eléri a 200 válogatottságot” – jelentette ki egykori játékosáról Bölöni László, aki szerint Cristiano Ronaldónak Szaúd-Arábiában fel kell készülnie az olykor embertelen kánikulára is. A Metz magyar edzője 2015-ben a szaúdi al-Ittihadot irányította, így tisztában van a körülményekkel.

„Az arab államok között a szaúdi focit tekinthetjük a vezető erőnek. Természetesen nem lehet az európai topligákhoz hasonlítani, én egy jó európai középszintre tenném őket. De például a nézők számát tekintve bőven hozzák a belga bajnokság szintjét” – árulta el az Origónak a 69 éves tréner.

„A katari torna sikere egész biztosan megnyitotta a kaput az arab világ számára. Az ambícióik megvannak, és szerintem a katari rendezés körüli botrányok nélkül is képesek lehetnek elérni, hogy elnyerjék a rendezést. Ráadásul, ha Ronaldót maguk mellett tudhatják, akkor egész Portugáliát tudhatják maguk mögött, ami nem kis dolog” – tette hozzá Bölöni.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.

2023.06.02 16:14:07

Minden más foci nemzetisport.hu

A Bordeaux mérkőzése szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt – Bölöni lehet az egyetlen topligás magyar edzőnk.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!