D. S. B.
2023.01.02 21:29 Frissítve: 2023.01.02 21:48

Al-Naszr: CR szerződésében van egy opció, mellyel újra a BL-ben játszhat – sajtóhír

A spanyol Marca szerint Cristiano Ronaldóval olyan szerződést kötött új klubja, a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Naszr, hogy ha az idény végén az angol élvonalban (Premier League) szereplő Newcastle kivívja a Bajnokok Ligájában való indulást, akkor az ötszörös aranylabdás portugál sztár kölcsönbe a „szarkákhoz” kerülhet.

Cristiano Ronaldo szerződésében szerepel egy opció, amelynek értelmében a Newcastle kölcsönjátékosaként újra a BL-ben játszhat (Fotó: Getty Images)

 

Mint a Marca megírta, egybehangzó értesülések szerint Cristiano Ronaldo Al-Naszrral kötött új szerződésében van egy záradék, miszerint az érintett ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

A 37 éves portugál sztár az után írt alá december 30-án a szaúdi csapathoz, hogy Európa topklubjai visszautasították a magas bérigénye miatt.

Ugyanakkor az értesülések szerint a szerződésében szereplő záradék lehetővé teszi neki, hogy ismét a(z európai) Bajnokok Ligájában játsszon, és tovább írja rekordjait. Mivel ha az angol bajnokságban érdekelt Newcastle kivívja a legrangosabb európai klubsorozatban való indulás jogát, a portugál kölcsönbe kerülhet a „szarkákhoz”, akiknek szintén a Szaúd-Arábiai Állami Befektetési Alap a tulajdonosa – ahogy az Al-Naszrnak is.

Jelenleg CR nevéhez fűződik a legtöbb gól a Bajnokok Ligájában (140), a legtöbb mesterhármas (8), a legtöbb mérkőzés (183), a legtöbb gól az egyenes kieséses szakaszban (67) és a legtöbb gól egy idényen belül (17).


 

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.

2023.09.21 00:15:06

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport és megítélése azonban más világ, néha ilyen, néha olyan irányban. Az európai hivatalos futballfórumokon most épp hatalmas feketepontként kezelik a bukaresti megnyilvánulást, és borítékolható volt, hogy a szókimondó – és a román hivatalos politika szerint jogszerű – állásfoglalás sokba kerül a román labdarúgásnak.

2023.09.18 19:39:00

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Marczibányi téren annak idején vasárnaponként reggeltől estig meccsek voltak. Serdülők, ifik, nagyok a Statisztikából és a házigazda Vasas Turbóból. Porfészek a zöldövezetben – írta a Népsport, én pedig a kisgyerekek érzékenységével megsértődtem. Mert kétségtelen, hogy a fekete kohósalak már akkor sem volt szép látvány, amikor az Aranka utcán lefelé tartottam a pályához, de hát labda pattogott rajta, rúgták a srácok, ez azért több mint mentő körülmény.

2023.09.17 17:09:38

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos győzelmet aratott a lelkesen futballozó dunaszerdahelyi csapat a volt újpesti Gouré főszereplésével.