Románia: három koronavírusos játszott a görögök ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.03.26. 10:25
null
Adrian Rus (Fotó: AFP)
Aligha ilyen bemutatkozásról álmodott Edward Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott januárban kinevezett szövetségi kapitánya. Miután ugyanis csapata péntek este 1–0-ra kikapott Görögországtól a bukaresti mérkőzésen, szombat reggel négy játékos és Florin Constantinovici másodedző koronavírustesztje is pozitív lett, így ők nem utazhatnak el Izraelbe, a keddi felkészülési mérkőzésre.

Iordanescunak pénteken nélkülöznie kellett négy, megfázással bajlódó játékosát (Cristian Maneát, Nicusor Bancut, Dennis Mant és Denis Alibecet), szombaton pedig Razvan Marin, Alexandru Mitrita, Florin Tanase és Deian Sorescu is kiesett a keretből, méghozzá koronavírus-fertőzés miatt. Közülük csak Sorescu nem játszott a görögök ellen.

Pótlásukra a FCSB középpályása, Darius Olaru és a CFR szélsője, Claudiu Petrila került a keretbe – utóbbit az U21-es csapatból hívták fel.

A szövetségi kapitány 1967 óta az első, aki hazai vereséggel mutatkozott be a román válogatottnál. Játékosai a görögök ellen több mint 70 percig nem találták el a kaput, a legveszélyesebb „támadónak” Adrian Rus bizonyult – a Fehérvár légiósa előbb a kapufát találta el, majd a fejesét követően bravúrral védett Odiszeasz Vlahodimosz. A sajtó is a fehérvári védőt látta a román csapat egyik legjobbjának, a Gazeta Sporturilortól a kapus Florin Nita mellett ő kapta a legjobb osztályzatot (6-ost) a kezdőcsapatból.

A Ghencea-stadion mintegy 20 ezer nézője nemcsak a játék, hanem a játékosok ellen is tüntetett. A válogatott meccsek kemény magját alkotó, ultranacionalista Honor et Patria és Uniti Sub Tricolor csoport ismét a honosított portugál balhátvéd, Mario Camora szereplése ellen tüntetett, a CSA Steaua szurkolói pedig a szövetség vezetősége ellen, mivel a másodosztályban szereplő katonacsapatnak nincs feljutási joga az élvonalba.

Felkészülési mérkőzés
Románia–Görögország 0–1
(Buhalakisz 39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik