N. T.
2023.03.23 12:00 Frissítve: 2023.03.23 14:00

PSG: Messi döntése két Barca-játékos jövőjére is hatással lehet

Kevesebb mint 100 nap múlva lejár Lionel Messi szerződése a Paris Saint-Germainnél, és hivatalosan még mindig nem tudjuk, hosszabbít-e a párizsiakkal. A Mundo Deportivo ennek kapcsán arról ír, az argentin klasszis döntése több FC Barcelona-játékos jövőjére is hatással lehet.

 

Messi, Alba és Busquets azóta is jó barátságot ápolnak egymással (Fotó: Instagram)

Mint ismert, Busquets szerződése lejár az idény végén Barcelonában, és a lap szerint hamarosan döntenie kell a folytatásról. A katalánok csapatkapitánya a válogatott szünetet a családjával tölti, majd a hozzá közel állókkal átbeszéli a lehetőségeket. A Barcában maradás mellett opció lehet az Inter Miami és a szaúdi bajnokság.

A Mundo Deportivo szerint jó barátja, Messi döntése is hatással lehet a jövőjére, ugyanis egy ideje már azt tervezik, hogy egy csapatban fejezik be a pályafutásukat, mégpedig Európán kívül. Messi ugyanakkor szeretne még egy évet Európában játszani. A PSG mellett a Barcába való visszatéréséről is gyakran cikkeznek, bár ez esetben komplikált lenne megteremteni a La Liga által is elfogadható feltételeket a szerződtetéséhez.

Ha a katalánoknál kötne ki Messi, egyértelmű, hogy Busquets is elfogadná a hosszabbítási ajánlatot, de ha az argentin a PSG-nél marad, akkor is valószínű, hogy Busquets még legalább egy évre aláír a Barcához.

Az Inter Miami képviselői közben már az el Clásicót is a Camp Nou-ban tekintették meg, és igyekeztek meggyőzni Busquetset, hogy őket válassza. Jelenleg a szaúdi folytatásra tűnik a legkevesebb esély, pedig a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Naszr, valamint az Al-Hilal (amely Messit is szeretné) és az Al-Sabab is érdeklődik iránta.

Jordi Albának még egy évig érvényes a szerződése a Barcánál, és bár többször is kifejezte, szeretné kitölteni, már az elmúlt nyáron is szóba került a távozása. Messi esetleges visszatérése a védő esetében is újabb ok lenne a maradásra.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.

2023.06.02 16:14:07

Minden más foci nemzetisport.hu

A Bordeaux mérkőzése szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt – Bölöni lehet az egyetlen topligás magyar edzőnk.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!