Porto: Sohasem mondtam rosszat a Realról – Casillas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.18. 11:17
null
Iker Casillas búcsúzik a madridi drukkerektől (Fotó: AFP)
A Papel című spanyol kiadvány – az El Mundo napilap vasárnapi melléklete – 14 oldalas interjút közöl Iker Casillasszal, a Porto és a spanyol válogatott labdarúgójával. A viszontagságos madridi két év után nevelőegyesületét 25 év után elhagyó kapus, az eddigi csendet megtörve, több őt érintő kényes témában mondta el őszintén a véleményét.

 

 

 

„Sokat szenvedtünk attól, hogy rengeteg külső hatás ért minket akkoriban, és úgy gondoltam, hogy jobb, ha én hallgatok, mert sohasem akartam megbántani a klubot. Mások viszont beszéltek... rólam, de nem velem” – utalt Casillas arra az időszakra, amikor José Mourinho a kispadra száműzte a sérüléséből felépülő, immár egészséges kapust.

Az elmúlt hónapokban még a spanyol lapokban és a madridi szurkolók körében is több kritika fogalmazódott meg a helyi ikonnal kapcsolatban, mondván: az öltöző egyik vezéralakjaként az onnan kiszivárogtatott hírekkel lejáratja a klubot és befolyásolja a közvéleményt. A saját bevallása szerint cselekedeteit, és döntéseit nem megbánó Casillas tagadja, hogy ilyesmihez köze lett volna.

„Nem érdekel, hogy mit mondanak vagy gondolnak rólam. Sohasem mondtam rosszat a Real Madridról és az elnökéről sem.”

Feltétlen szimpatizánsai viszont méltatlannak érzik, ahogy a madridi klub a nyáron elbúcsúztatta klasszisát: egyik pillanatról a másikra szerveztek neki egy sajtótájékoztatót. Az érintett viszont nem játssza a sértődöttet.

„Ez az én búcsúm volt. Sem több, sem kevesebb. Nem nézek vissza, és nem hasonlítom össze más játékosok búcsúztatásával. Az enyém ilyen volt és már lesz is mindörökre.”

Az interjút a kiadvány vezetője, Javi Gómez készítette, méghozzá Portóban. Az anyagot a Dragao Stadionban készített látványos képekkel, valamint egyéb grafikus elemekkel gazdagítja a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik