Oroszország: Csercseszovot és Nikolicsot ajánlgatják Moszkvában

Vágólapra másolva!
2022.06.09. 11:10
null
„Bulikin Csercseszovot ajánlja a Dinamónak" – írja főcímében a <a href="https://www.sportsdaily.ru/news/dmitriy-bulykin-predlozhil-dinamo-naznachit-stanislava-cherchesova">sportsdaily.ru </a>
Az orosz sportsajtóban az egyik fő témát az jelenti, ki pótolhatja a bajnokságban 3. helyen végzett Dinamo Moszkvánál a Herthához szerződött német vezetőedzőt, Sandro Schwarzot. Két, Magyarországon sem ismeretlen szakembert is szóba hoztak a klubbal: a Ferencváros vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot és a korábban a Mol Fehérvárral bajnokságot nyerő szerb Marko Nikolicsot.

 

 

„Vagy egy orosz szakembert választanék vagy olyan külföldit, aki már dolgozott Oroszországban. Csercseszovot és Marko Nikolicsot mondanám, bár inkább Csercseszov felé hajlok. Bajnokságot és kupát nyert a Ferencvárossal, csak kérdés, hogy váltana-e a Bajnokok Ligája előtt” – ajánlotta a Dinamo Moszkva vezetői figyelmébe a két szakembert az orosz Matcs Tv-nek adott nyilatkozatában a klub korábbi korszakos játékosa, Dmitrij Bulikin.

A sportsdaily.ru hozzáteszi, a Dinamo Moszkva a Herthához szerződő Sandro Schwarz utódját keresi (akinek Berlinben Bódog Tamás lesz az egyik segítője). A német szakember a bajnokságban 3. helyen zárt a moszkvaiakkal, és bejutott a kupadöntőbe, amelyet a Szpartak Moszkva nyert meg.

Csercseszov még a szövetségi kapitányi kinevezése előtt, a 2014–2015-ös idényben dolgozott a Dinamónál, és nemrég egy oroszországi interjúban elismerte, voltak iránta érdeklődések hazájából, ugyanakkor leszögezte, hogy élő szerződése van és nagy céljai vannak a Ferencvárossal, készül a Bajnokok Ligája selejtezőjére és nem foglalkozik a jövőjét érintő találgatásokkal.

Marko Nikolics azt követően szerződött a Lokomotiv Moszkvához 2020-ban, hogy a megelőző két évben bajnokságot és Magyar Kupát is nyert a Mol Fehérvárral. Oroszországban 2021-ben lett kupagyőztes a Lokomotivval, de tavaly ősszel távozott a klubtól, jelenleg nincs csapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik