H. K. 2020.11.16 10:56 Frissítve: 2020.11.17 13:09

NL: Tokmac is meghívót kapott a norvég válogatottba?

A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy meghívót kapott a norvég válogatottba Tokmac Nguen. A zöld-fehéreknek azonban ellentmond a norvég szövetség tájékoztatása, a szervezet hétfő délelőtt közzétett listáján ugyanis nem szerepel a játékos neve.

Tokmac Nguen a Bicske elleni Magyar Kupa-meccs után az Ausztria elleni NL-mérkőzésen bizonyíthat? (Fotó: Török Attila)

 

Mint ismert, a teljes norvég nemzeti csapat néhány napja karanténba került, miután kiderült, hogy pozitív lett a koronavírustesztje Omar Elabdellaouinak. Az ország szigorú egészségügyi szabályai miatt vasárnap el sem utazhatott a válogatott Bukarestbe, ahol Romániával csapott volna össze a Nemzetek Ligájában, ráadásul az „első számú keret” tagjai a szerdai, Ausztria elleni találkozón sem léphetnek pályára.

A norvég szövetség ezen okból kifolyólag ideiglenes játékosállományt hívott be, amelyben – mint a Ferencváros tájékoztatásában olvasható – szerepel az FTC nagyszerű formában lévő támadója, Tokmac Nguen is. 

 

A zöld-fehéreknek azonban ellentmond a norvég szövetség tájékoztatása, a hétfő délelőtt közzétett listán ugyanis nem szerepel a játékos neve.


Tokmac a norvég VG-nek vasárnap elmondta, hogy hazája szövetsége ugyan valóban megkereste, de nem játszhat, miután kisebb sérülése, valamint a gárda sűrű menetrendje miatt az FTC nem engedte el.

„Már megerősítették. Nagyon sajnálom, de nem tudok mit tenni. Bármivel próbálkozhattam volna, a klub úgy döntött, hogy nem enged el.”

A kenyai születésű Nguen ötéves korától egészen a Ferencvárosba igazolásáig Norvégiában élt, egy-egy alkalommal szerepelt az U18-as és az U19-es válogatottban is, de a felnőtteknél még nem mutatkozott be – igaz, korábban is behívták már a nemzeti együttesbe, de akkor nem jutott szóhoz.

Az ügyben megkerestük a Ferencvárost, de egyelőre nem kaptunk választ.

2021.04.14 13:33:41

Minden más foci NAGY ZSOLT

„A világ legjobbjai közé emelkedhet, már most olyan éretten futballozik, mintha 30 éves lenne.”

2021.04.14 11:29:28

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A Banská Bystrica győztes gólja másodpercekkel a lefújás előtt született.

2021.04.13 23:52:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Míg ezen évek alatt Székelyföld első topligás csapata, a Sepsi OSK talán nem csak az erdélyi gyökerű futballszurkolók nosztalgiából is táplálkozó rokonszenvét vívta ki, az FK Csíkszereda mostanában kezdi hasonló karrierjét.

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.