NL: A spanyolok ellen 11 emberrel sem könnyű, nemhogy tízzel – Mancini

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 08:32
null
Luis Enrique (Fotó: AFP)
Spanyolország 2–1-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédő Olaszországot a Nemzetek Ligája elődöntőjében Milánóban. Roberto Mancini szerint az első félidőben óvatosabbnak kellett volna lenniük, Luis Enrique pedig úgy véli, nagyszerűen játszott a csapata.

 

„A meccs gyönyörűen alakult számunkra, ám ezen a találkozón két méltó ellenfél a legjobb tudásával csapott össze egymással – idézi az UEFA honlapja Luis Enriquét, a spanyol válogatott szövetségi kapitányát. – Végig veszélyesen futballoztunk, jól működött a letámadásunk, elégedett vagyok. Bátran játszottunk, fantasztikus volt a hozzáállásunk. Ettől még ez csak egy mérkőzés volt, nem egy új korszak kezdetét jelentő győzelemről van szó.”

Olaszország 37 veretlenül megvívott erőpróba után szenvedett vereséget. Az Európa-bajnok hazai tétmeccsen legutóbb 1999 szeptemberében kapott ki, akkor Dánia 3–2-re nyert..

Roberto Mancini (jobbra) az első félidő miatt volt bosszús (Fotó: AFP)
Roberto Mancini (jobbra) az első félidő miatt volt bosszús (Fotó: AFP)

„A szünetben könnyen lehetett volna 1–1 az állás – így Roberto Mancini, az olaszok kapitánya. – A spanyolok roppant technikásan játszottak, óvatosabbnak kellett volna lennünk, hogy ne kapjunk még egy gólt a félidő előtt. Tizenegy játékossal is nagyon nehéz mit kezdeni a spanyolok labdabirtoklási fölényével, nemhogy tízzel. Friss lábakra volt szükségünk, ezért cseréltem, ami segített nekünk.”

Az olaszok vasárnap Torinóban lépnek pályára a bronzmérkőzésen, míg a spanyolok 20.45-től játsszák a finálét Milánóban. Csütörtök este kiderül, a másik ágról a belgák vagy a franciák jutnak be a döntőbe.

NEMZETEK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Spanyolország 1–2 (0–2)
Milánó,
San Siro, 33 524 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Olaszország:
G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson Palmieri – Barella (Calabria, 72.), Jorginho (Lo. Pellegrini, 64.), Verratti (Locatelli, 58.) – Chiesa, Bernardeschi (Chiellini, a szünetben), L. Insigne (Kean, 58.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Spanyolország:
Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, M. Alonso – Koke (Merino, 75.), Busquets, Gavi (S. Roberto, 84.) – Sarabia (Gil, 75.), Ferran Torres (Pino, 49.), Oyarzabal. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Gólszerző:
Lo. Pellegrini (83.), ill. Ferran Torres (17., 45+2.)
Kiállítva: Bonucci (42.)

A MÁSODIK ELŐDÖNTŐ
Csütörtök, 20.45, Torino: Belgium–Franciaország (Tv: Sport1)
HELYOSZTÓK
Vasárnap, 15.00, Torino: bronzmérkőzés (Tv: Sport1)
Vasárnap, 20.45, Milánó: döntő (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik