MLS: „A rendszer sz.r” – Ibrahimovic élesen kritizált

Vágólapra másolva!
2019.08.10. 08:51
null
Zlatan Ibrahimovic szerint nem jó az MLS rájátszásának felépítése (Fotó: AFP)
Megint Zlatan Ibrahimovic. A svéd játékosról kis túlzással talán már mindenki hallott, az is, aki nem követi a focit – remek támadójátéka mellett hangzatos nyilatkozataival is felhívja magára a figyelmet. A Los Angeles Galaxy sztárjátékosa most éppen az amerikai futball-liga, az MLS rájátszásának rendszerét bírálta.


„Az Egyesült Államokban más a rendszer. Ha a srácok a rájátszásról beszélnek, mindig csak azt hajtogatják, hogy »be kell jutnunk a rájátszásba«, az viszont már nem érdekli őket, hogy nyernek-e vagy éppen veszítenek. Hogyan lehetne megfelelő mentalitásuk, ha »csak be kell jutnunk a rájátszásba«? Szerintem a rendszer sz.r, ez az igazság. Mert ha a hozzáállásról van szó, nekem az mindennapos – amilyen hozzáállással edzel, úgy játszol a meccseken is. Az eredmény minden mérkőzésen fontos, de itt elég befutni a hetedik helyre, odaérni a rájátszásra és még úgy is megnyerheted az egészet. Hogy lehet így elérni azt a mentalitást, hogy 24 órában erre koncentrálj? Szerintem nagyon nehéz” – magyarázta Ibrahimovic.

Az MLS-ben alkalmazott rendszer szerint – amelyhez hasonlót például az NBA-ben és az NFL-ben is használnak – főcsoportonként az alapszakasz első hét helyezettje jut be az MLS Cup Playoffsba, amelyben a két első kiemelt csapat pihen az első körben, a többiek pedig az elért helyezés alapján kapnak ellenfelet, és kieséses rendszerben, egy-egy meccsen döntik el a továbbjutás sorsát. Ezzel szemben Európában, ugye, minden mérkőzésen három pontot szerezhetnek a csapatok, az első fordulótól az utolsóig, tehát elméletileg minden találkozó ugyanolyan fontos.

Ibra tehát lényegében azt kifogásolja, hogy akár az alapszakaszban gyengélkedő, a két főcsoportban a hetedik helyre épphogy beeső két csapat is vívhatja a döntőt.

 

SPORF on Twitter

"I think the system is sh*t." "Here you come 7th place, you make the play-off and you win." @Ibra_Official isn't happy with how the @MLS Play-Off system works. : @FntsySportsCave https://t.co/QubdheadnV



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik