Liga 1: tiltakozásképp nem állna ki a CFR a hétvégi bajnokijára

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 14:01
null
Lehet, hogy Dan Petrescu még a héten veszi a kalapját? (Fotó: AFP)
Nem akar kiállni következő Liga 1-es mérkőzésére a román bajnok CFR, így tiltakozva a csapatot sújtó téves játékvezetői ítéletek miatt. A döntést vasárnap este, a Gaz Metantól elszenvedett 2–1-es hazai vereség után hozta meg Ioan Varga, a kolozsvári klub tulajdonosa, aki szerint George Gaman játékvezető három büntetőt nem adott meg csapatának, és Valentin Costache gólját is visszavonta lesre hivatkozva.


Az Európa-liga csoportkörében is érdekelt (első két mérkőzésén 4 pontot szerző) erdélyi együttes vezetőit nem csak a hibás bírói döntések dühítették fel, hanem hogy egymás után második hazai találkozójukra küldött craiovai bírót a szövetség, miközben a CFR legnagyobb riválisa a bajnoki címért folyó harcban éppen a jelenleg listavezető Universitatea Craiova.

A nyilvánosan ritkán megszólaló Varga szerint a csapatát sújtó döntések mögött a szintén craiovai Ionut Stroe ifjúsági és sportminiszter áll, aki nyíltan az Universitatea szurkolója és fia a klub U9-es gárdájának kapusa.

„Istenre esküszöm, sehova sem küldöm már a csapatot! Nem akarok sértegetni, de ez a Ionut Stroe miniszter szabotálja a román futballt” – nyilatkozta a Telekom Sport televíziónak a CFR tulajdonosa.

Dan Petrescu, a CFR edzője pedig már a lemondását fontolgatja a csapatára nehezedő nyomás miatt.

„Ilyen még nem volt a labdarúgás történelmében, hogy a partjelző megadta a gólt, a bíró pedig lesre hivatkozva eltörölje. Nem hitte el, hogy betaláltunk, és nem tudta, hogyan érvénytelenítse. Azt még megértem, hogy nem kapjuk meg a büntetőket, de már a góljainkat is elveszik. Nincs értelme elmenni a mérkőzéseinkre” – nyilatkozta a Digi Sportnak Petrescu, aki eltiltása miatt nem ülhetett a kispadon. A legutóbbi három román bajnoki címet begyűjtő tréner arra is célzott, hogy a csütörtöki, AS Roma elleni EL-találkozó után beadja a felmondását.

A program szerint a CFR vasárnap az Arges otthonában játssza a következő bajnoki találkozóját, ám hétfő délelőtti román sajtóhírek szerint a kolozsvári klub vezetői annyira komolyan gondolják, hogy nem jelennek meg a meccsen, hogy a pénteki Róma–Bukarest repülőjegyeket is átíratták egy kolozsvári járatra.

CFR–GAZ METAN (1–2) ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik