Ekl: a CFR kiesése miatt főtáblára jutás esetén első kalapos lesz az FTC

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 10:16
null
Komoly előnnyel várhatja az Ekl-csoportkör sorsolását az FTC, ha eljut odáig (Fotó: fradi.hu/Molnár Ádám)
Jó hírt kapott a labdarúgó Európa-konferencialigában érdekelt Ferencváros: a harmadik számú európai kupasorozat második selejtezőkörében ugyanis búcsúzott az FTC-nél magasabb UEFA-koefficienssel rendelkező CFR, így főtáblára jutás esetén Dibuszék az első kalapból várhatják a sorsolást.

A nyolcszoros román bajnok (s az előző idényben az Ekl egyenes kieséses szakaszáig menetelő) kolozsvári vasutascsapat a 94. percben kapott góllal kapott ki a török Adana Demirspor vendégeként, s ezzel búcsúzott a sorozattól. A CFR a csütörtöki játéknap első meccsén nagy meglepetésre kieső FC Basel helyét vette volna át az első kalaposok között, de mivel „elvérzett”, így a helyzet nyertese a rangsorban utána következő Ferencváros lett.

Máté Csaba gárdája – feltéve, hogy sikerrel veszi a hátralevő két selejtezőkört – így biztosan elkerüli a következő csapatokat: Eintracht Frankfurt, FC Bruges, AZ, Gent, Dinamo Kijev, Fenerbahce, Lille. Ezzel együtt a maradék három kalapban is akadnak veszélyes ellenfelek: a második kalapból az olasz Fiorentina és az angol Aston Villa, a harmadik kalapból a spanyol Osasuna és a görög AEK Athén, míg a negyedik kalapból a skót Aberdeen.

A magyar kupacsapatok közül még versenyben levő Debreceni VSC főtáblára jutás esetén biztosan a negyedik kalapból várná a sorsolást, tekintve, hogy az elmúlt években elmaradt európai kupaszereplés miatt minimálisra csökkent a koefficiense (3.350).

AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA LEHETSÉGES KALAPBESOROLÁSA (feltéve, hogy nem lesz több meglepetés)
1. KALAP:
Eitracht Frankfurt (német), FC Bruges (belga), AZ (holland), Gent (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Fenerbahce (török), Lille OSC (francia), Ferencváros
2. KALAP:
Midtjylland (dán), Partizan Beograd (szerb), PAOK (görög), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Viktoria Plzen (cseh), Aston Villa (angol), Fiorentina (olasz), Bodö/Glimt (norvég)
3. KALAP:
Lech Poznan (lengyel), Osasuna (spanyol), Zorja Luhanszk (ukrán), BATE Boriszov (fehérorosz), Asztana (kazah), Zalgiris Vilnius (litván), HJK Helsinki (finn), AEK Athén (görög)
4. KALAP:
Flora Tallinn (észt), Olimpija Ljubljana (szlovén), Zrinjski Mostar (bosnyák), KÍ (feröeri), Aberdeen (skót), Csukaricski (szerb), Lugano (svájci), Arisz Limasszol (ciprusi)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik