Labdarúgás: Walter Zenga is előadást tart a magyar futballedzőknek

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 16:32
A koronavírus-járvány miatt a magyar edzői kar képviselői is kénytelenek odahaza üldögélni ezekben a napokban, hetekben, és hogy hasznosan töltsék el az időt, csütörtök délelőtt Mauricio Viscidi, az Olasz Labdarúgó-szövetség utánpótlásának szakmai igazgatója tart online előadást számukra (is).

 

A modern kor kommunikációs csatornái az edzői munkában is egyre inkább teret hódítanak, csütörtök reggel csaknem ötszáz tréner hallgatja majd az olasz Mauricio Viscidi előadását. A téma a technikai képzés lesz, az ismert szakember annak a részleteit teszi tisztába. Az előadást tíz ország edzői hallgathatják és nézhetik, a monitorok előtt Magyarország mellett Amerikából, Spanyolországból, vagy éppen Svájcból is lesznek kíváncsi fülek és szemek.

Nem csak a karantén miatt szeretnénk a magyar edzők számára Európát kinyitni – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Hegedűs Gábor, a debreceni Olasz Focisuli alapítója, az MMS Sport magyarországi vezetője. – A csütörtöki előadás ingyenes, mindössze regisztrálni kell, és a Zoom rendszeren keresztül egyórás szakanyagot szívhatnak magukba a magyar kollégák. Viscidi korábban kilencszáz edzőnek tartott előadást a Debreceni Egyetemen, ismerősömnek, sőt barátomnak mondhatom.”

A program első körében tehát a híres olasz szakembert nézhetik és hallgathatják, ám később spanyol, svájci, sőt magyar edzők is tartanak előadást. Sőt, az olasz Alberto Nabiuzzi az Atalanta játékát elemzi háromrészes sorozatban, s a korábbi válogatott kapus, Walter Zenga is hasznos részletekkel szolgál. Nem véletlen, hogy a magyar edzők közül több tucatnyian jelentkeztek a programra.

Hegedűs Gábor fiával, Hegedűs Tamással szervezi a magyarországi programot, a kapcsolat nem véletlen, mind a ketten évekig dolgoztak Olaszországban.

Fontos lenne, hogy a magyar kollégák ismerjenek meg más rendszert is, hátrányuk biztosan nem származik belőle – fogalmazott Hegedűs Gábor. – Sajnos, kevés a magyar szakmai anyag, amiből meríteni lehet, ezt szeretnénk bővíteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik