Könyvbemutató: magyarul is megjelent Puskás Ferenc spanyol életregénye

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 18:25
null
Szente Vajk (balra) és a szerző (Fotó: Mravik Gusztáv)
Daniel Entrialgo könyve a történelmi tényeken alapszik, de segítségül hívja a fantáziát is.

Az életrajzi kötettől a mesekönyvön vagy képregényen át a színdarabig számtalan szempontból és művészeti formában feldolgozták már Puskás Ferenc hihetetlen, kalandos és felemelő történetét.

A könyv
A könyv

Ezúttal egy újabb műfaj keretein belül köszön vissza a Puskás-sztori: Daniel Entrialgo madridi újságíró Puskás – Második élet címmel életregényt írt a magyar és a spanyol futball nagy hőséről.

A regény immár magyarul is megjelent a G-Adam Kiadó gondozásában, csütörtökön mutatták be a Cervantes Intézetben, ahol tiszteletét tette a szerző is, illetve Szente Vajk, a Puskás-musical író–rendezője és Farkas Norbert, a spanyol futball berkeiben járatos televíziós sportkommentátor is beszélt Puskás Ferencről.

„Különös érzés nekem, hogy Magyarországon mesélhetek a magyaroknak Puskás Ferencről – mondta a könyvbemutatón Daniel Entrialgo. – Puskás legenda Spanyolországban is, de nem volt még nálunk könyv az életéről. Nagyon regényes élete volt, ezért is választottam ezt a műfajt: a történet valós tényeken alapszik, de nagyon illik rá ez a regényes forma. Az események kilencven-kilencvenöt százaléka megtörtént, nyilván a dialógusokat az én fantáziám színezte ki, de így is elhangozhattak volna. Ha Puskásról ír az ember, természetesen nem csak a futballról ír, hiszen az életét újra és újra átszövi a történelem. Önmagában is elképesztően érdekes, hogy élt a Vasfüggöny mindkét oldalán. Amondó vagyok: a tehetségéhez és az életútjához csak Diego Maradonáé hasonlítható a futball világából.”

Daniel Entrialgo csütörtök délután a Nemzeti Sport szerkesztőségébe is ellátogatott, ahol találkozott Szöllősi György főszerkesztővel, Puskás Ferenc életrajzírójával (Fotó: Dömötör Csaba)
Daniel Entrialgo csütörtök délután a Nemzeti Sport szerkesztőségébe is ellátogatott, ahol találkozott Szöllősi György főszerkesztővel, Puskás Ferenc életrajzírójával (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik