Játékossors: visszavonult a világrekorder uruguayi labdarúgó

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 17:13
null
Sebastián Abreu nem kevés csapatnál fordult meg (Fotó: Getty Images)
Bejelentette visszavonulását Sebastián Abreu, korábbi uruguayi válogatott labdarúgó, aki világrekordot jelentő 31 különböző klubban fordult meg profi pályafutása alatt.

 

A 44 éves futballista az 1994–1995-ös idényben mutatkozott be a felnőttek között, majd 11 országban – Uruguay, Argentína, Spanyolország, Brazília, Mexikó, Izrael, Görögország, Paraguay, Ecuador, Chile, Salvador – szerepelt. Az „Őrült” becenéven is ismert játékos két világbajnokságon és három Copa Americán vett részt az uruguayi válogatottal, amellyel 2011-ben megnyerte a dél-amerikai kontinenstornát.

Sebastián Abreu 15 éven át szerepelt a nemzeti együttesben, utoljára 2012-ben, míg klubszinten pénteken volt az utolsó fellépése, amikor csapata, a Sud América – ahol az utóbbi négy hónapban játszott – az uruguayi bajnokságban 5–0-ra alulmaradt a Liverpool Montevideo otthonában.

Abreu – aki a 76. percben csereként lépett pályára azon a találkozón – elmondta: meggyőződése, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy visszavonuljon, és 26 év után „leengedje a függönyt”.

A játékos 2017 óta tartja a világrekordot, akkor a chilei Audax Italianóhoz csatlakozott, amely a 26. klubja volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik