Játékossors: visszavonult a Barca korábbi argentin csatára

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.30. 03:17
null
Maxi López az Udinese mezében 2018 februárjában (Fotó: AFP)
Bejelentette a visszavonulását Maxi López, az FC Barcelona korábbi argentin labdarúgója.

„Köszönöm mindenkinek, hogy segített megvalósítani az álmomat. Gyönyörű utazás volt” – írta a futballista a Twitter-oldalán.


A most 37 éves csatárt 2005 januárjában ismerte meg a világ, amikor Henrik Larsson súlyos sérülése miatt az FC Barcelona valamivel több mint hatmillió euróért megvásárolta nevelőklubjától, a River Plate-től. Az argentin az első európai kupamérkőzésén gólt szerzett és gólpasszt adott a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben (2–1), de egyébként nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a katalánoknál, mert 19 fellépésén csak két gólt és három gólpasszt tudott felmutatni. Másfél év után, 2006 nyarán kölcsönbe a Mallorcához került, majd egy évvel később az FK Moszkva kétmillió euróért megvásárolta. Utána többnyire olasz kluboknál játszott (Catania, Sampdoria, Chievo, Torino, Udinese), sőt 11 mérkőzés erejéig kölcsönben az AC Milannál is szerepelt 2012 tavaszán. Utolsó klubja az alsóbb osztályú Sambenedettese volt.

Maxi López az olasz élvonalban 215 találkozón 46-szor volt eredményes, az Olasz Kupa 2017–2018-as kiírásában gólkirályi címet szerzett, az argentin válogatottban viszont egyszer sem léphetett pályára.

MAXI LÓPEZ GÓLJA ÉS GÓLPASSZA A CHELSEA ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik