Idegenlégiósainkat bemutató sorozatunk vendége Lelik Réka; ismét jön a Genesys OSC Újbuda–FTC-Telekom rangadó

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.07. 23:36
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Már Cristiano Ronaldo előtt is megannyi futballista szerződött alacsonyabb szinten jegyzett bajnokságba pályafutása végéhez közeledve. A 38 éves portugál támadó 2025 nyaráig kötelezte el magát a szaúdi Al-Naszrhoz, és lett a világ legjobban fizetett labdarúgója úgy, hogy pályafutása már régen túlhaladt csúcspontján. Döntése nagy hullámokat vert – egyesek örülnek, hogy láthatják még pályára lépni, mások úgy tartják, csak „bohóckodni” ment Ázsiába, és méltatlan lezárása ez amúgy nagyszerű pályafutásának. Címlapsztori-összeállításunkban olyan labdarúgókat mutatunk be, akik zsíros szerződéssel, de nem éppen rangos bajnokságban zárták le a karrierjüket.
Már Cristiano Ronaldo előtt is megannyi futballista szerződött alacsonyabb szinten jegyzett bajnokságba pályafutása végéhez közeledve.
A 38 éves portugál támadó 2025 nyaráig kötelezte el magát a szaúdi Al-Naszrhoz, és lett a világ legjobban fizetett labdarúgója úgy, hogy pályafutása már régen túlhaladt csúcspontján. Döntése nagy hullámokat vert – egyesek örülnek, hogy láthatják még pályára lépni, mások úgy tartják, csak „bohóckodni” ment Ázsiába, és méltatlan lezárása ez amúgy nagyszerű pályafutásának. Címlapsztori-összeállításunkban olyan labdarúgókat mutatunk be, akik zsíros szerződéssel, de nem éppen rangos bajnokságban zárták le a karrierjüket.

Kéthetente jelentkező, az idegenlégiósainkat bemutató sorozatunk vendége Lelik Réka. A nyáron a belga Castors Braine együtteséhez szerződő kosárlabdázó nagyszerűen érzi magát légiósként, igaz, sérülése miatt nem lép pályára Izland és Románia ellen sem a nemzeti együttes közelgő Európa-bajnoki selejtezőjén. Az előző négy idényben a Ludovika-FCSM Csatában játszó Lelik tavaly nyáron írt alá a hatszoros bajnok és ötszörös kupagyőztes Castors Braine együtteséhez. A 23 éves, 181 centiméter magas játékos szerette volna kipróbálni magát légiósként, és lapunknak azt nyilatkozta: egyértelműen bejött neki a váltás.

Két hónapon belül harmadszor játszik egymással a Genesys OSC Újbuda és az FTC-Telekom, élcsapataink a kupa és a bajnokság után ezúttal a vízilabda Bajnokok Ligájában találkoznak. A magyar rangadó előtt a két vezetőedzőt, Varga Dánielt és Varga Zsoltot kérdeztük az esélyekről. A hazaiak szakvezetője azt mondta: „Benne van a pakliban a bravúr, de nem mi vagyunk az esélyesek. Óvatos vagyok a jóslatokkal, mert hiába vagyunk jó formában, a Ferencváros elleni mérkőzések mindig különlegesek.” A zöld-fehérek trénere így válaszolt: „Bármi megtörténhet, de az én forgatókönyvem szerint ezúttal is mi leszünk a jobbak. Nem bánom, hogy szoros mérkőzéseket játszunk az OSC-vel, mert az ilyen találkozókon egy pillanatra sem engedhetünk ki, végig koncentrálnunk kell.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik