MTI/H. D. 2020.11.26 17:52 Frissítve: 2020.11.26 18:21

Gyász: Simeone szerint Maradona mindig velünk marad

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője szerint a szerdán elhunyt Diego Maradona személyében a sportág mitikus alakja távozott az élők sorából – írja az MTI.

Diego Maradona és Diego Simeone egy 2014-es gálamérkőzésen (Fotó: AFP)

 

Az 50 éves szakember játékosként a Sevillában és az argentin válogatottban is együtt futballozott a 60 évesen szívrohamban elhunyt Maradonával.

„Úgy nőttünk fel, hogy Diegót néztük, amikor elkezdtünk focizni, és ő utat mutatott nekünk, hogyan is kell ezt a játékot játszani” – mondta Simeone. Hozzátette, Maradona „lázadó személyiségének” számos pozitív és negatív történéssel kellett megbirkóznia, de minden idők egyik legjobb futballistája „mindig előre tekintett”.

„Rengeteget adott nekünk, és amit a pályán nyújtottunk, az abból fakadt, amit tőle láttunk. Sevillában fantasztikus módon a szárnyai alá vett, emellett megmutatta nekem, hogy mit jelent az argentin válogatottban futballozni” – jelentette ki Simeone, majd hozzátette, úgy érzi, Maradona „mindig is velünk marad”.

Jorge Valdano, aki az 1986-os világbajnoki győzelem során Maradona csapattársa volt, a spanyol televíziónak nyilatkozva könnyek között búcsúzott barátjától és csapattársától.

„Fájdalmas az elvesztése, akár arra gondolok, milyen játékos volt, akár arra, hogy milyen ember. Amikor rá és a vele megélt emlékeimre gondolok, az mindig mosolyt csal az arcomra” – nyilatkozta a 23-szoros argentin válogatott támadó, aki az 1986-os vb-döntőben gólt is szerzett.

„Diego bárki másnál jobban megszenvedte saját sorsának nagylelkűségét, volt valami perverz abban, ahogyan minden álma valóra vált” – fogalmazott Valdano, és hozzátette: „soha nem volt annál boldogabb, mint amikor pályán lehetett, mert akkor mindig az élete szerelmével, a labdával volt randevúja.”

Diego Maradonát csütörtök este Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.

A Maradonával kapcsolatos további cikkeinket, híreinket megtekintheti ide kattintva.  

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.