Gyász: 42 évesen elhunyt Papa Bouba Diop, Szenegál első vb-gólszerzője

Vágólapra másolva!
2020.11.29. 20:01
null
Papa Bouba Diop (1978–2020) (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóértesülések és a játékos egykori klubja, valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szerint mindössze 42 éves korában, hosszú, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Papa Bouba Diop, a szenegáli labdarúgás történelmének első világbajnoki gólszerzője. 

Bouba Diop – aki régóta súlyos betegséggel küzdött – pályafutása során a többi között megfordult svájci, görög, francia és angol klubcsapatokban. A Birmingham City, a Fulham és a West Ham United mellett a Portsmouth játékosa is volt a szigetországban, utóbbi klubbal FA-kupát nyert 2008-ban, míg az AEK Athén labdarúgójaként a Görög Kupát emelhette magasba 2011-ben.

Hazája válogatottjában 2001 és 2008 között 63 mérkőzésen 11 gólt szerzett, amelyek közül kétségtelenül a második volt a leghíresebb: a 2002-es dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságon ugyanis ő szerezte a torna első gólját, amely az akkor vb-újonc afrikai ország első vb-gólja volt, és amely találattal Szenegál legyőzte az akkori világbajnoki címvédő Franciaországot, nagy mértékben hozzájárulva a gallok csoportkörös kieséséhez.

A negyeddöntőig tartó szenegáli menetelésből Diop három találattal vette ki a részét.

SZENEGÁL – ÉS BOUBA DIOP – ELSŐ VB-GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik