N. ZS. 2021.02.10 09:31 Frissítve: 2021.02.10 10:00

Franciaország: Messit már PSG-mezbe öltöztette a France Football

A Barcelona február 16-án fogadja a PSG-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a két csapat között pedig már csak azért is folyamatosan nő a feszültség, mert Lionel Messit a sajtóban rendszeresen összeboronálják a párizsi klubbal – ezúttal a France Football tett így. 


PSG-mezbe öltöztette a France Football Lionel Messit

Habár a téli átigazolási időszak már véget ért, és a nyári piac megnyitásáig hónapok vannak hátra, a világsajtóban folyamatos a találgatás azzal kapcsolatban, hogy Lionel Messi hol folytatja pályafutását. A Barcelona hatszoros aranylabdás támadójának szerződése június végén lejár, így a szabályok szerint már most elkezdhet tárgyalni az iránta érdeklődő klubokkal.

Persze nem lehet kizárni azt az eshetőséget sem, hogy az elnökválasztás eredményétől függően és családja nyomására – felesége és gyerekei köztudottan nem szeretnék elhagyni a várost – úgy dönt, a katalánoknál marad, azonban egyre inkább körvonalazódik a párizsi szerződés.

A France Football címlapján már PSG-mezbe is öltöztette Lionel Messit, és ugyan az akciót fel lehet fogni provokációként a két együttes jövő heti Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt, nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy a magazinnak hónapok múlva igaza lesz.

Erre utalhat, hogy Neymar decemberben kijelentette, hogy nagyon szívesen futballozna együtt ismét korábbi csapattársával, Ángel Di María egy mérkőzés utáni nyilatkozatában megemlítette, jó esélyt lát Messi szerződtetésére, valamint Leonardo, a PSG sportigazgatója elismerte, hogy az argentin klasszis megszerzése a terveik között szerepel.

A France Football felhívja a figyelmet arra is, hogy a csapat vezetőedzője, Mauricio Pochettino Messi honfitársa, továbbá a játékos magas fizetését a klub a koronavírus-járvány okozta veszteségek ellenére is tudná finanszírozni.

Barcelonában természetesen nem nézik jó szemmel, hogy Lionel Messi állandó téma Párizsban, és mindent megtesznek, hogy csendre intsék BL-nyolcaddöntős vetélytársukat. Messi nyilvánosan még nem szólalt meg a témában, de spanyol sajtóinformációk szerint elege van abból, hogy rendszeresen összeboronálják őt a PSG-vel, amint Ronald Koeman sincs oda a téma állandó napirenden tartásáért.

„Tiszteletlenség erről a témáról egy héttel az egymás elleni mérkőzés előtt beszélni    – idézte a Barcelona holland vezetőedzőjének szavait a Sky Sports.  – Lionel Messi a Barcelona játékosa, az ilyen pletykák csak fokozzák a feszültséget a két csapat között.”

A Barcelona február 16-án fogadja a PSG-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, előtte még két találkozó vár rá. Szerdán Sevillába látogat a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésére, szombaton hazai pályán az Alavésszel játszik.    

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
Február 16.

21.00: Barcelona–Paris Saint-Germain

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.

2021.05.11 18:54:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheisler László remekbe szabott gólpasszal, Gyurcsó Ádám elegáns góllal vette ki a részét a győzelemből.