Franciaország: megtiltják a futballistáknak a zenehallgatást?

Vágólapra másolva!
2010.07.05. 09:50
A francia labdarúgó-válogatott rossz világbajnoki szereplésének, a sztrájkba lépő játékosok sokat kritizált viselkedésének egyik érdekes következménye, hogy Franciaországban van már élvonalbeli klub, amely úgy döntött: játékosai nem hallgathatnak zenét fülhallgatón a szurkolók jelenlétében – például autogramosztáskor.

Michel Guyot, az újonc Brest elnöke hozta meg az első tiltó rendelkezést, és egyetért vele Jean-Claude Dassier, a bajnok Olympique Marseille első embere is, szimbolikusnak nevezvén a lépést, amely mintegy „visszasegíti a földre" a magukat a környezetük fölé helyező sztárokat.

„A futballistáknak ki kell jönniük az elefántcsonttornyukból, nyitniuk kell azok felé, akik szó szerinti vagy átvitt értelemben is mellettük állnak. Ez ilyen egyszerű gesztusokon múlik" – mondta Dassier.

Vannak ugyanakkor klubelnökök, akik feleslegesnek vélik az efféle tiltást, és elegendőnek tartják, ha rendszeresen felhívják játékosaik figyelmét: kellő tisztelettel viseltessenek egymás és a szurkolóik iránt. Ettől még – vélik – hallgathatnak zenét, ha az a meccsre való ráhangolódásukat szolgálja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik