Felkészülés: Di María első juvés gólja; Jesus nem tud leállni

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 19:42
null
Gabriel Jesus néhány perc alatt eldöntötte az Everton elleni meccset Baltimore-ban (Fotó: Getty Images)
Ángel Di María megszerezte első gólját a Juventusban, Gabriel Jesus folytatja kiváló formáját az Arsenalban, a Chelsea mexikói csapatot győzött le Las Vegasban – így alakul az európai topcsapatok felkészülése.

Megszerezte első gólját a Juventusban Ángel Di María, a torinóiak nyáron szerződtetett argentin játékosa, aki a Serie D-ben szereplő Pinerolo elleni 9–0-s győzelem során talált be a kapuba.

A július 21-én amerikai túrára induló Juventus keretének nagy része Massimiliano Allegri vezetőedző rendelkezésére állt, csak Federico Chiesa, Aaron Ramsey és Arthur hiányzott a keretből. A kilenc gólon Di María mellett a mesterhármast jegyző Moise Kean, a duplázó Matías Soulé és Denis Zakaria, valamint Adrien Rabiot osztozott.

A Juve a tengerentúlon a mexikói Deportivo Guadalarajával, majd a Barcelonával és a Real Madriddal találkozik. A bajnoki főpróba augusztus 7-én az Atlético Madrid ellen lesz Tel-Avivban.

A Chelsea Las Vegasban játszott felkészülési mérkőzést, a mexikói Club América ellen Timo Werner és Mason Mount góljával nyert 2–1-re. A közép-amerikaiak Reece James öngóljával egyenlítettek átmenetileg. A londoni klub a Charlotte FC ellen folytatja tengerentúli turnéját, majd az Arsenallal találkozik Floridában.

Az Arsenalban Gabriel Jesus három percen belül gólt szerzett és gólpasszt adott Bukayo Sakának az Everton ellen 2–0-ra megnyert baltimore-i meccsen.

„Káoszt teremt az ellenfél védelmében, végig bizonytalanságban tartja őket, senki sem nyugodhat meg, amíg ott van a kapu előtt. Ez kell nekünk” – mondta Mikel Arteta a két felkészülési meccsen három gólt szerző, a Manchester Citytől 45 millió fontért megvásárolt csatárról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik