Euro 2016: „Az emberek imádni fogják a Futballhetet"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 18:44
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint a szurkolók imádni fogják az új rendszerű Eb-selejtezőket – nevezetesen azt, hogy a hagyományos dupla játéknap (legutóbb péntek, kedd) helyett egymást követő hat napra, a hivatalos elnevezés szerint a Futballhétre (Week of Football) osztják szét a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőit.

„Az volt a szándékunk a Futballhét bevezetésével, hogy nagyobb figyelmet összpontosítsunk a nemzeti válogatottak játékára. Az emberek imádni fogják! – magyarázta lelkesülten Platini. – A múltban húsz-harminc meccs zsúfolódott össze két játéknapra, nehéz volt mindegyiket követni, a szurkolók választásra kényszerültek, hogy a németeket, az olaszokat, az angolokat, a spanyolokat vagy a franciákat nézzék-e. A program széthúzása lehetővé teszi, hogy ne kelljen választani, és akár mindegyik nagy válogatott meccsét élőben nézhessék a televízióban."

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon az eddigi 16 helyett 24 csapat vesz majd részt. A selejtezők csoportbeosztását vasárnap készítik el Nizzában, a selejtezők 2014 szeptemberében kezdődnek el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik