ESM: Lewandowski először az idényben kimaradt az álomcsapatból

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 14:43
null
Lewandowski először az idényben kimaradt az álomcsapatból (Fotó: AFP)
A jelenlegi kiírásban először fordult elő, hogy az Európai Sportmédia (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – nem választották be a Bayern München támadóját, Robert Lewandowskit a hónap álomcsapatába. De nem csak a lengyel gólvágó maradt ki a februári tizenegyből: a támadósor teljesen kicserélődött. 

 

A legtöbb szavazatot (8) holtversenyben a PSG szupersztárja, Kylian Mbappé és a Juventus téli szerzeménye, Dusan Vlahovics kapta. Februárban előbbi 5 gól mellett 1 gólpasszt jegyzett – ráadásul a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőben a hosszabbításban szerzett győztes találatot (1–0) –, utóbbi 4-szer volt eredményes, s emlékezetes, hogy a Villarreallal vívott összecsapáson (1–1) a BL történetének leggyorsabb gólját lőtte debütánsként.

A februári csapat mindössze három helyen egyezik meg a januárival, a támadósor teljesen kicserélődött: Thibaut Courtois-t, Joao Cancelót, valamint Kevin De Bruynét ismét beválasztották az álomcsapatba. Robert Lewandowski, Karim Benzema és Vinícius Júnior helyett Mbappé, Vlahovics és Szalah került be.

AZ ESM FEBRUÁRI ÁLOMCSAPATA
Thibaut Courtois (Real Madrid, 6 szavazat) – Joao Cancelo (Manchester City, 7), Virgil van Dijk (Liverpool, 7), Antonio Rüdiger(Chelsea, 3) – Pedri (Barcelona, 6) Kevin De Bruyne (Manchester City, 5), Bernardo Silva (Manchester City, 4), N'Golo Kanté (Chelsea, 3) – Dusan Vlahovics (Juventus, 8), Kylian Mbappé (ParisSaint-Germain, 8), Mohamed Szalah (Liverpool, 5)

Az ESM ugyan nem részletezte döntését, de elárulta, hogy a februári szavazásnál nem vette figyelembe az orosz Szport-Ekszpressz sportnapilap szavazatait.

Ez az álomcsapat négy helyen megegyezik a Nemzeti Sport által leadottal.

ÍGY SZAVAZOTT A NEMZETI SPORT (az egyezések kiemelve)
Édouard Mendy (Chelsea) – Joao Cancelo (Manchester City), Gerard Piqué (Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Jordi Alba (Barcelona), Marco Verratti (ParisSaint-Germain), Dani Parejo (Villarreal), Pedri (Barcelona), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Kylian Mbappé (ParisSaint-Germain), Sadio Mané (Liverpool)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik