Dinamo Kijev: nem aggódnak a Fraditól elszenvedett vereség miatt, Nyilasit emlegetik

Vágólapra másolva!
2013.01.19. 10:59
Az ukrán Dinamo Kijev hivatalos honlapján készített interjút a csapat vezetőedzőjével, Oleh Blohinnal a Ferencváros elleni, 3–2-re elveszített mérkőzés után. Az ukrán mester nem aggódik csapata első veresége miatt, a magyar labdarúgásról pedig az 1975-ös, Ferencváros ellen megnyert KEK-döntő és Nyilasi Tibor ugrik be neki először.

„Nem esem kétségbe egy ilyen vereség után. Négy napja vagyunk Spanyolországban, keményen edzünk, egy ilyen mérkőzés elvesztése teljes mértékben belefér a felkészülési időszak elején” – nyugtatta az ukrán drukkereket Blohin a Ferencvárostól elszenvedett tegnapi vereség után.

A múlt nyáron az Eb-n még az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó edző emellett beszélt magyarországi élményeiről is. Kijevi játékos-pályafutása alatt sokszor találkozott a Ferencvárossal a pályán is, utoljára az 1975-ös Kupagyőztesek Európa-kupájának (KEK) döntőjében, akkor a kijevi csapat 3–0-ra nyert a Ferencváros ellen.

„Magyarországgal kapcsolatban az 1975-ös KEK-döntő nagyon szép emlék. De természetesen sokszor eszembe jut az 1978-as világbajnoki selejtező is. Nagyon jó csapata volt akkor a magyaroknak, és Nyilasi Tibor egyszerűen elképesztően játszott ellenünk. Abban az évben másodikként végeztünk a csoportunkban, így nem jutottunk ki a világbajnokságra” – emlékezett vissza az ukrán szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik