Átigazolás: az Atlético volt főszerepben, de a PSG sem tétlenkedett a hajrában

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.01. 12:02
null
Antoine Griezmann visszatér az Atlético Madridhoz, de nem lesz Saúl Niguez csapattársa ismét, hiszen a spanyol a Chelsea-ben folytatja – egyelőre kölcsönben (Fotó: AFP)
Finoman fogalmazva is mozgalmasra sikeredett a kedd éjfélkor lezárult nyári átigazolási időszak a topligákban, ráadásul még az utolsó nap is tartogatott meglepetéseket. Összefoglaló cikkünkben megtalálja a záró nap legérdekesebb és legizgalmasabbnak tartott transzfereit.

SZTÁRKLUBOK HAJRÁRA

Az átigazolási időszak egyik, ha nem a legnagyobb nyertese – az előzetes várakozások alapján legalábbis – a Ligue 1-ben szereplő Paris Saint-Germain, amely 60 millió euróért cserébe megszerezte az Intertől Asraf Hakimit, majd ingyen – de csillagászati fizetéseket kiosztva – szerződtette Lionel Messit, Georginio Wijnaldumot, Gianluigi Donnarummát és Sergio Ramost.

Az utolsó napra látszólag csak egy hiányposzt maradt a párizsiaknál, a balhátvéd, de a sportigazgató, Leonardo ezt is orvosolni tudta, ugyanis megszerezte a Sporting mindössze 18 éves, portugál válogatott tehetségét, Nuno Mendest, aki 1 évre kölcsönben igazolt Párizsba 4 millió euróért, de a PSG sajtóhírek szerint jövőre 40 millió euróért végleg megvásárolhatja. Az üzlet részeként a spanyol középpályás, Pablo Sarabia csatalakozott kölcsönben a Sportinghoz.

A Real Madrid éppen Párizsból szerette volna megszerezni napjaink egyik legnagyobb sztárját, Kylian Mbappét, de hiába: Florentino Perez elnök és csapata sajtóinformációk szerint egy 200 millió eurós ajánlattal is próbálkozott az utolsó órákban, de a PSG még csak válaszra sem méltatta őket, így a 22 éves támadó maradt Franciaországban, a szerződése pedig jövő nyáron lejár, így januártól bármelyik csapattal szabadon tárgyalhat – hacsak nem hosszabbít.

A madridiak végül így is szerződtettek egy francia sztárt, a mindössze 18 éves, háromszoros válogatott Eduardo Camavingát a Rennes-től. A fiatal középpályásért korábban 100 millió eurót kért klubja, de mivel szerződése jövő nyáron lejárt volna, így 31 millió euró ellenében távozhatott Madridba, ahol 2027-ig írt alá.

A La Liga sztárcsapatai közül az Atlético Madrid és a Barcelona sem tétlenkedett, sőt egymással is üzletet kötöttek. Előbbi egy plusz egy évre, kötelező – sajtóhírek szerint 40 millió eurós – vásárlási joggal kölcsönvette a katalánoktól Antonie Griezmannt, akit 2019-ben éppen az Atléticótól szerzett meg a Barcelona 120 millió euróért.

A Barca ezt követően kölcsönben az idény végéig megszerezte a Sevillától a 31 éves, 38-szoros holland válogatott támadót, Luuk de Jongot. Az Atléticotól a korábbi pletykák ellenére Joao Félix végül nem távozott, a spanyol válogatott középpályás, Saúl Niguez azonban igen, akit a Chelsea vett kölcsön 5 millió euró ellenében, egyelőre ismeretlen összegű vásárlási opcióval.

A Chelsea-hez és a Sevillához kapcsolódik, hogy a BL-címvédőnek nem sikerült megszereznie a francia válogatott védőt, Jules Koundét, akivel ugyan a személyes feltételekben megállapodtak, de klubja csak akkor engedte volna el, ha a londoniak kifizetik a kivásárlási összegét, ami sajtóhírek szerint 80 millió euró – ezt nem tették meg.

A Manchester United és a Juventus hivatalossá tette Cristiano Ronaldo átigazolását. Az ötszörös aranylabdás klasszis 2+1 éves szerződést írt alá az MU-val, a torinóiak pedig 15 millió eurót kaptak érte, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 8 millió euróval nőhet. A manchesteriek ezen a napon egy távozót is regisztráltak: a walesi válogatott Daniel James a Leeds United játkosa lett, sajtóhírek szerint 25 millió euró ellenében.

A többi Premier League-klub is aktív volt: a Tottenham 30 millió euróért szerződtette a Barcelonától a jobbhátvéd Emerson Royalt, míg az Arsenal a Bolognától vett 22 éves japán védőt, Tomijaszu Takehirót. A Manchester City és a Liverpool nyugodt utolsó napot zárt a piacon.

A Juventushoz visszatért kölcsönben a klub korábbi támadója, Moise Kean, majd leigazolták a PSV Eindhoven fiatal tehetségét, MohamedIhattarent és rögtön tovább is adták kölcsönbe a Sampdoriának. A Milan megszerezte kölcsönen a Bordeaux francia középpályását, Yacine Adlit. A milánóiak továbbá megszerezték Tiemoué Bakayokót, a Chelsetől kölcsönben.

A Bayern München véglegesítette Marcel Sabitzer szerződtetését, aki a rivális RB Leipzgtől igazolt a címvédőhöz, mindössze 15 millió euró ellenében. A Dortmund új belső védőt igazolt: a jelenleg Bundesliga-éllovas Wolfsburgtól vette kölcsön a horvát Marin Pongracicot. A három magyar válogatott játékost is a keretében tudó lipcseiek 15 millió eurót fizettek az FC Barcelona 18 éves tehetségéért, Illaix Moribáért.

SZAVAZÁS

Melyik átigazolás lepte meg legjobban a transzferidőszak utolsó napján?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

EMLÍTÉSRE MÉLTŐ TRANSZFEREK

A nap egyik leglátványosabb igazolását a Newcastle United mutatta be, ugyanis hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a mexikói U23-as válogatott Santiago Munózt.

A név nem csoda, ha ismerősen cseng, ugyanis a 2005 októberében megjelenő „Goal!” című filmben Santiago Munez került Mexikóból a Newcastle United együtteséhez, majd futott be fantasztikus karriert. A korosztályos válogatott játékos egyébként kölcsönben érkezett a „szarkákhoz”.

Az Arsenal spanyol jobbhátvédje, Hector Bellerín a Ferencváros spanyol El-ellenfeléhez, a Real Betishez igazolt kölcsönben, így a 26 éves szélső védő Budapesten is pályára léphet ősszel.

A Premier League 2021–2022-es idényében eddig remeklő West Ham United 30 millió euróért szerződtette a horvát Nikola Vlasicot a CSZKA Moszkvától, míg a tavaly Liverpoolban szereplő török válogatott Ozan Kabak a PL-újonc Norwichhoz került kölcsönben a Bundesliga 2-es Schalkétól – a cél a bajnoki cím helyett ezúttal a bennmaradás számára.

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK UTOLSÓ NAPJÁNAK ÉLŐ BESZÁMOLÓJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA MEG.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik