Barcelona: Griezmann visszatér az Atléticóhoz – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.01. 01:30
null
Antoine Griezmann két év után visszatér az Atlético Madridhoz (Fotó: AFP)
Sikerült időben megállapodniuk a kluboknak: az Atlético Madrid egy plusz egy évre, kötelező vásárlási joggal kölcsönvette korábbi játékosát, Antoine Griezmannt az FC Barcelonától!

 

Lázas munka folyt a spanyolországi átigazolási időszak utolsó napján az FC Barcelona és az Atlético Madrid irodáiban, hogy a felek megállapodjanak egymással Antoine Griezmann klubváltásának feltételeiről. Körülbelül negyedórával a piac zárása előtt úgy tűnt, az érintettek kicsúsznak az időből, ám a „matracosoknak” az utolsó percekben sikerült megegyezniük a Chelsea-vel Saúl Níguez kölcsönadásáról, így megnyílt az út Griezmann visszatérése előtt az Atléticóhoz.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sports újságírója, valamint a Cadena SER spanyol rádióadó egybehangzó információja szerint a két klub kedd este 23 óra 59 perckor küldte el a világbajnok francia támadó átigazolásához szükséges dokumentumokat a La Ligának, amely mindent rendben talált a papírokkal.

Éjszaka fél 2 előtt a hivatalos bejelentés is megérkezett: az Atlético Madrid egy plusz egy évre, kötelező – sajtóhírek szerint 40 millió eurós – vásárlási joggal vette kölcsön Griezmannt, akinek átvállalja a teljes fizetését.

A Barcelona a francia futballista helyére Luuk de Jongot, a Sevilla holland válogatott csatárát szerződteti, ugyancsak kölcsönbe – ebben az ügyben azonban a hivatalos megerősítés még várat magára. A katalán egylet az Atléticóval folytatott keddi tárgyalások kezdetén még egy Griezmann–Joao Félix csereügyletben gondolkodott, de a fővárosi alakulat képviselői erre nem voltak nyitottak.

Biztosra vehető, hogy Luuk de Jong a Barcelonában folytatja (Fotó: Getty Images)
Biztosra vehető, hogy Luuk de Jong a Barcelonában folytatja (Fotó: Getty Images)

Griezmann két év után távozott a Barcától, ez idő alatt 102 tétmérkőzésen 35 gólt szerzett gránátvörös-kék színekben, és az előző idényben Király-kupát nyert az együttessel. A katalánok 2019-ben 120 millió euróért vásárolták meg az Atléticótól. Madridba visszatérve újra együtt játszhat majd korábbi barcelonai csapat- és csatártársával, Luis Suárezzel.

A 30 éves francia kiválóság a „matracosoknál” eltöltött első időszakában (2014 és 2019 között) 257 meccsen 133 gólig jutott, Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert a csapattal, valamint 2016-ban döntőt játszhatott a Bajnokok Ligájában.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik