A Sepsi OSK odahaza is megverte a Rapidot!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 21:25
Fotó: Tókos Csaba
A román Superliga rájátszásának 9. fordulójában a Sepsi OSK 3–2-re megverte odahaza a Rapidot, így a székelyföldi csapat ötödiknél rosszabb már nem lehet ebben a szezonban.

 

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
Sepsi OSK–Rapid Bucuresti 3–2 (3–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 7441 néző. Vezette: Flueran
Sepsi OSK: Niczuly – Oroian (Renta, a szünetben), Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Kallaku (F. Stefan, 79.), Alimi – Stefanescu, Matei (Aganovic, 66.), Varga K. (Varga R., 78.) – Debeljuh. Vezetőedző: Bernd Storck
Rapid: Ungureanu – Onea, Grigore ( Sapunaru, 43.), Iacob, Borza – Oaida, Käit (Papeau, 83.) – E. Krasniqi, B. Burmaz, Petrila (Bamgboye, 61.) – Al. Rrahmani (Hasani, 60.). Vezeteőedző: Bogdan Lobont
Gólszerző: Debeljuh (21., 39.), Alimi (45+1.), ill. Petrila (17.), B. Burmaz (63.)


Az első perctől kezdve nyílt sisakos küzdelem bontakozott ki a pályán, bár a Sepsi jóval gyakrabban zárta lövéssel támadásait. 

A vezetést mégis a bukaresti csapat szerezte meg: a korábban a szentgyörgyieknél is megfordult Claudiu Petrila becsúszva küldte a hálóba a labdát. A válasz azonban gyorsan jött, Gabriel Debeljuh fejese után a kapufát súrolva kötött ki a hálóban a labda, a félidő végén pedig kétszer is lerohanta ellenfelét a Sepsi, nagyon hasonló támadások után szerezve gólt: Cosmin Matei balról középre adott labdáját ismét Debeljuh, Varga Kevinét pedig Isznik Alimi lőtte be. 

A szünet után már a Rapid vette át a kezdeményezést, így a szentgyörgyi kapu előtt szaporodtak meg a helyzetek. A Denis Renta karján elakadó lövés után büntetőt is rúghatott a bukaresti csapat, de Niczuly Roland (akinek Debeljuh is „súgott”) mintha előre tudta volna, hogy Albion Rrahmani középre lövi a labdát, és könnyedén védett. 

Rövidesen azonban Boriszlav Burmaz a léc alá zúdított lövéssel csökkentette a vendégek hátrányát, miközben a kontrákra játszó Sepsi lövései többnyire mellé és fölé mentek. 

A végére kifulladt a Rapid is, a székelyföldi csapat pedig győzelemmel búcsúzott közönségétől.    


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik