Bajnokok Kupája: a Liverpool kiütötte a Barcelonát – videó

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 20:21
A Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési torna keretein belül megrendezett mérkőzésen a Liverpool 4–0-ra legyőzte a spanyol bajnok Barcelonát.

Az összeállításokat elnézve kijelenthetjük, Jürgen Klopp és Luis Enrique sem vette félvállról az összecsapást, mindkét tréner rendkívül erős kezdő tizenegyet küldött fel a pályára.

A Liverpool kezdett jobban, és a 15. percben a nyáron szerződtetett Sadio Mané révén meg is szerezte a vezetést (1–0). A szenegáli támadó Adam Lallana passza után pofozta a labdát hét méterről a kapu bal felső sarkába.


A Barcelona nem meglepő módon óriási fölényt alakított ki, ami a labdabirtoklást illeti, Lionel Messiék lövésekkel is próbálkoztak, ám nem tudták feltörni a „vörösök” védelmét.

A második játékrész elején Javier Mascherano ért bele szerencsétlenül a labdába Mané beadásánál, Marc-André Ter Stegen már nem tudott hárítani – öngól (2–0).


Ha ez nem lett volna elég, a gránátvörös-kékek egy perc múlva harmadszor is kapituláltak! Sergio Busquets elveszítette a labdát a középpályán, Divock Origi pedig hét méterről a jobb alsóba gurított (3–0).


A folytatásban Luis Enrique csapata még nagyobb mezőnyfölényt alakított ki, ám a kapura teljesen veszélytelen volt, a Liverpool ezzel szemben a hosszabbításban bevitte a kegyelemdöfést is: Marko Grujics egy kontra végén tíz méterről a jobb felsőbe fejelt, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

CHAMPIONS CUP
Liverpool–Barcelona 4–0 (1–0)
Liverpool: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Wijnaldum – Lallana, Coutinho, Firmino – Mané
Barcelona:
Ter Stegen – Vidal, Mascherano, Mathieu, Cámara – Busquets, Arda Turan, D. Suárez – Messi, L. Suárez, El Haddadi
G: Mané (15.) Mascherano (47. – öngól), Origi (48.), Grujics (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik