Edzősors: Miriuta szerződést bontott a Cottbusszal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.13. 10:45
Teljesült Miriuta Vasile vágya: a korábbi magyar válogatott játékos szerződést bontott a német másodosztályú Energie Cottbusszal, és a román élvonalbeli Ceahlaul Piatra Neamt vezetőedzője lett – jelentette be hivatalos honlapján előbbi klub.

Miriutát már korábban hírbe hozták a román élvonalbeli Ceahlaul Piatra Neamttal, ám a 44 éves szakember az Energie Cottbus U23-as csapatának trénere volt. Amikor jött az új lehetőség, Miriuta kérte a német klubot, hogy engedje el. Ennek eleget is tettek, és a Cottbus közlése szerint június 17-től már a karácsonkői csapatnál tart edzést a tréner.Miriutát már korábban hírbe hozták a román élvonalbeli Ceahlaul Piatra Neamttal, ám a 44 éves szakember az Energie Cottbus U23-as csapatának trénere volt. Amikor jött az új lehetőség, Miriuta kérte a német klubot, hogy engedje el. Ennek eleget is tettek, és a Cottbus közlése szerint június 17-től már a karácsonkői csapatnál tart edzést a tréner.

„Lazi nagyon akarja ezt a lehetőséget, ami abszolút legitim és érhető. Ezért nem állítunk akadályt az útjába, felbontjuk a szerződését, és minden jót kívánunk neki" – nyilatkozta a Cottbus honlapjának Ulrich Lepsch klubelnök.

Miriuta 1998 és 2003 között 121 mérkőzésen lépett pályára a Cottbus színeiben, 2011 óta pedig a klub U23-as csapatának edzője volt. Utódja korábbi csapattársa, Vragel da Silva lesz.

A Ceahlaul a 14. helyen zárta a román bajnokságot a 2012–2013-as szezonban, egy ponttal előzte meg a kieső Concordia Chiajnát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik