Egyesült Államok: a kapitány esélyt ad az elfeledett csodagyereknek

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 10:40
Két év után újra meghívást kapott az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjába Freddy Adu: a támadó középpályás ott lesz a június elején kezdődő Arany-kupán, a CONCACAF-térség válogatottjainak egyesült államokbeli tornáján.

Bob Bradley szövetségi kapitány úgy véli, a jó egy hónapos együttlét kiváló alkalom arra, hogy újabb esélyt kapjon a még mindig csak 22 esztendős játékos. A szakvezető abban bízik, hogy Adu érettebb lett az eltelt években, és ez segít neki a beilleszkedésben.

Adu a 2003-as U17-es világbajnokságon robbant be, csodagyerekként kezelték, ám egyelőre nem váltotta be a reményeket, jobbára terméketlen kölcsönjátékokból áll eddigi európai légióskodása. A játékos januártól a török második ligás Rizesporban futballozik, és bár rendszeresen játszik, mindössze három gólt szerzett.

Az idei Arany-kupát június 5. és 25. között rendezik meg, a legutóbb ezüstérmes Egyesült Államok június 7-én Detroitban játssza az első mérkőzését; ellenfele Kanada lesz.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KERETE
Kapusok: Tim Howard (Everton), Marcus Hahnemann (Wolverhampton), Nick Rimando (Salt Lake)
Védők: Carlos Bocanegra (Saint-Étienne), Jonathan Bornstein (Tigres), Steve Cherundolo (Hannover), Clarence Goodson (Bröndby), Eric Lichaj (Leeds United), Oguchi Onyewu (Twente), Tim Ream (New York), Jonathan Spector (West Ham)
Középpályások: Freddy Adu (Rizespor), Michael Bradley (Aston Villa), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (LA Galaxy), Maurice Edu (Rangers FC), Benny Feilhaber (New England), Jermaine Jones (Blackburn), Sacha Kljestan (Anderlecht), Robbie Rogers (Columbus)
Csatárok: Juan Agudelo (New York), Jozy Altidore (Bursaspor), Chris Wondolowski (San Jose)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik