Több nézőt hozhat a bundameccs ismétlése, mint az Eb-elődöntő

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 14:42
Elképesztő érdeklődés előzi meg Oroszországban a Tyerek Groznij–Krilja Szovjetov Szamara élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés ismétlését. A bundagyanú miatt vizsgált, június 13-i mérkőzést eredetileg egy előfizetős kábeltelevízió közvetítette, így viszonylag kevesen nézték, de most a fizetés nélkül elérhető Sport Tv adja le az ismétlést – legalább annyi nézőt várnak, mint a 2008-as Eb elődöntőjén.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


A Sport Tv húzása eddig példa nélkül álló az orosz televíziózás történetében. A Tyerek–Krilja találkozó hatalmas felzúdulást keltett, a lapok hetekig cikkeztek a találkozóról. A grozniji csapat 3–2-re győzött a pályán.

A mérkőzés előtt több fogadóiroda, köztük a Betfair is gyanús mennyiségű fogadást észlelt, majd levette a találkozót tétlapjáról. Az egyik orosz hírügynökség állítja, a kezdés előtt az interneten valaki 400 ezer dollárt rakott a Tyerek győzelmére, és a fogadók 96 százaléka tett a fordulót 10. helyen kezdő hazaiakra, holott a Krilja akkor a második helyen állt.

A televíziós csatorna azzal indokolta a mérkőzés ismétlését, hogy az NTV Plus adásában nagyon kevesen kísérhették figyelemmel a bajnokit, viszont a közvélemény érdeklődése rendkívüli.

„Megnéztem a mérkőzést, és nagyon nem tetszett, amit láttam” – nyilatkozta a meccsről Vitalij Mutko, az Orosz Labdarúgó-szövetség főtitkára.

„A szövetség etikai bizottsága megvizsgálja az ügyet, de a rendőrségnek is részt kell vennie a munkában” – tette hozzá. Egyelőre nincs hír a vizsgálat eredményéről.

Televíziós szakemberek szerint milliók fogják megnézni a (valószínű) bundameccset, az ismétlés alatt a Sport Tv nézettsége valószínűleg megközelíti, sőt meg is haladhatja a 2008-as Európa-bajnokság elődöntőjén mért adatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik