Gyepes Gábor szeretné megtartani helyét a Cardiff Cityben

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 12:21
Egyre többször találkozhatunk Gyepes Gábor nevével a Cardiff City összeállításában, meccsről meccsre pályára lép, de tisztában van vele, hogy még korántsem alapembere az angol másodosztályban vitézkedő walesi alakulatnak.
Gyepes Gábor (balra) már a Cardiff City mezében keseríti a csatárok életét
Fotó: Action Images
Gyepes Gábor (balra) már a Cardiff City mezében keseríti a csatárok életét
Gyepes Gábor (balra) már a Cardiff City mezében keseríti a csatárok életét
Fotó: Action Images
Gyepes Gábor (balra) már a Cardiff City mezében keseríti a csatárok életét
A csapat utóbbi két Championship-meccsén a kezdőcsapat tagjaként futott ki a gyepre, és Roger Johnsonnal alkotta a walesiek védelmének közepét. Az addig pocsék novembert produkáló csapat – amely fel szeretne jutni az élvonalba – nem is szenvedett vereséget.

Gyepes a csapatkapitány Darren Purse helyett játszott a védelem közepén, és a magyar válogatottban 17 alkalommal szereplő 27 éves hátvéd tudja is, hogy egyáltalán nincs bérelt helye a kezdőben.

„Darren remek, minőségi védő, így aztán ez a versenyhelyzet mindkettőnknek és a csapatnak is előnyére válhat. Szóval hárman Purse, Johnson és jómagam harcolunk a két helyért, semmi sem dőlt el véglegesen” – fogalmazott Gyepes.

Azt talán maga sem gondolta volna úgy két évvel ezelőtt, hogy valaha még a csapatba kerülésért küzdhet nemhogy az angol másodosztályban, hanem tán még egy hazai megyei másodosztályú csapatban sem, olyan súlyosan megsérült a térde.

A kereszt- és az oldalszalagjai is elszakadtak, és nem sok jóval biztatták labdarúgó-pályafutásának folytatását illetően. „Soha nem fog többé profi szintén futballozni " – hallhatta az orvosoktól.

„Szerencsére nem fogadtam el a véleményüket” – mondta Gyepes, aki a belga Marc Martens professzorhoz fordult, aki többek között Marco van Bastent, Ronaldót és Paolo Maldinit is kezelte sérülésük idején.

„Már másodszor szenvedtem térdszalagszakadást, az első nem volt ilyen rossz. Életemben nem éreztem még olyan fájdalmat, mint 2006. március 25-én, amikor a Sheffield elleni mérkőzés végén egy szimpla szerelés után letapadt a térdem” – idézte fel a tragikus pillanatot a védő.

„Kifordult és visszaugrott, szörnyű volt. Profi sportember vagyok, életem legrosszabb pillanatai közé tartozott, amikor közölték, vége a pályafutásomnak. Az ítélet először összetört, aztán végiggondoltam: az egyetlen ember, aki eldöntheti, hogy befejezem-e a pályafutásomat, csakis én lehetek!” – emlékezett a kilábalás lépcsőfokaira Gyepes Gábor.

Így került hát el Martens doktorhoz, aki segítséget ígért, és végül megfeszített munkával sikerült újra felépítenie a játékos térdét és egy új karrier lehetőségét. Ez több mint két évig tartott. De most vége, Gyepes újra egészséges, és minden erejével azon van, hogy minél többször lehetőséget kapjon a Cardiff Cityben.

„Tudtam, hogy eljön majd az én esélyem, még akkor is, amikor Purse és Johnson folyamatosan kiválóan játszott. Most megkaptam a lehetőséget, és remélem, edzőnk is úgy látja, olyan teljesítményt nyújtottam ezeken a mérkőzéseken, hogy megtarthatom a helyem” – fogalmazott az egykori ferencvárosi válogatott hátvéd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik