Egyiptom csodálatos első félidőt produkálva győzte le Kamerunt

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 20:06
Egyiptom válogatottja címvédőhöz méltóan mutatkozott be a 2008-as Afrika-kupán, miután 4-2-re verte Kamerunt. A duplázások mérkőzése volt ez, hiszen Mohamed Zidan, Hoszni Abd Rabu és Samuel Eto’o is két gólt szerzett.
Négyszer örülhettek az egyiptomiak
Reuters
Négyszer örülhettek az egyiptomiak
Négyszer örülhettek az egyiptomiak
Reuters
Négyszer örülhettek az egyiptomiak
A címvédő Egyiptom és Kamerun válogatottja is bemutatkozott az Afrika-kupán. Míg utóbbi együttes a legjobb összeállításában léphetett pályára, addig az egyiptomiaknál több kulcsember is hiányzott, Barakat, Mido és Ahmed Hasszan sem állhatott rendelkezésre.

Ennek ellenére az arabok kezdtek aktívabban, ha a második percben Mohamed Zidan kicsit határozottabb, már komoly helyzetbe kerülhetett volna, egy perccel később pedig Mohamed Suki (Mohamed Shawky) távoli lövését kellett védenie Idriss Kameninek.

Az egyiptomiak továbbra is lendületben maradtak, és a 14. percben már a vezetést is megszerezték: Andre Bikey kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, és bár Hoszni Abd Rabuval (Hosny Abd Rabou) megismételtette a büntetőt a játékvezető, az egyiptomi középpályás mindkétszer betalált a hálóba.

Három perccel később már kettő volt a címvédő előnye, egy kontra után Zidan kényszerítőzött Emad Motebbel (Emad Motaeb), és a visszakapott labdát biztosan lőtte a bal sarokba. A hamburgi kiválóság utána úgy ünnepelte találatát, hogy a góllövő cipőjével zsonglőrködött…

Ezzel rendesen fel volt adva a lecke Kamerunnak, és Otto Pfister legénysége nem tudott mit kezdeni a határozottan védekező egyiptomiakkal. Samuel Eto’o például az első félórában csak elvétve találkozott a labdával, igaz, a középpályáról szinte semmi támogatást sem kapott.

Az első félidő ráadásában Zidan újra megvillant, egy felívelt szabadrúgást Song éppen elé fejelt ki, ő pedig egy átvétel után ballal hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba.

Pfister mester kockáztatott, a szünetben kettőt is cserélt. A német mester ráadásul a 37. percben már behozta Agustin Binyát, így nem maradt több változtatási lehetősége.

A cserék érezhetően jól tettek a kameruniaknak, és ez az 51. percben a szépítést eredményezte: Geremi Ndjitap jobb oldalról érkező beadását Eto’o szépen csúsztatta a jobb sarokba. A 63. percben újra a Barcelona klasszisa villant, 17 méteres lövése centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.

Az egyiptomiak gyorsan rendezték soraikat, és újra stabil lett a védekezésük. Ráadásul Hoszni 21 méterről egy remek lövéssel megszerezte a negyedik góljukat, ezzel végleg eldőlt a meccs.

A ráadásban ugyan a gambiai játékvezető még adott egy tizenegyest a kameruniak javára, és bár Eto’o azt berúgta – az irányt jól érezte Al-Hadari kapus, de hárítani nem tudott –, ez csak szépségtapasz volt. A kameruni támadó viszont már csak egy gólra áll az elenfántcsontparti Laurent Pokou 14 találatos csúcsától, amit az Afrika-kupákon szerzett.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA

C CSOPORT
Egyiptom - Kamerun 4-2 (Hoszni 14.-11-es, 82, Zidan 17., 45. ill. Eto'o 51., 90+1.-11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik