Juan Roman Riquelme két és fél évre írt alá a Boca Juniorshoz

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 15:51
Juan Roman Riquelme visszatért korábbi klubjához, a Boca Juniorshoz. Az argentin válogatott irányító a Villarrealtól tér vissza hazájába, ugyanis a spanyol együttes vezetőedzője, Manuel Pellegrini mellőzte őt ebben a szezonban is. Riquelme első lehetséges feladata régi-új klubjában, hogy segítsen az együttesnek minél jobban szerepelni a klubvilágbajnokságon.

A huszonkilenc éves középpályás elmondta: nagyon boldog amiatt, hogy visszatérhet a Bombonera stadionba, hiszen harminc hónapos kontraktust kötött a Boca Juniorssal, tehát hivatalosan 2010-ig lesz a gárda játékosa.

„Nagyszerű napom van - nyilatkozta a kiváló futballista. - Hazajöttem, visszatértem a klubomhoz, és nagyon szerencsésnek érzem magam azért, hogy ezután a néhány kihagyott hónap után újra mezt húzhatok.”

Riquelme - aki főszerepet játszott abban, hogy az argentin nemzeti csapat a tavalyi németországi világbajnokságon a negyeddöntőig jutott - a vb-t követően összeveszett Manuel Pellegrinivel, a Villarreal vezetőedzőjével, aki mellőzte őt a szezonban.

A klasszis középpályás februártól nyárig kölcsönben már a Bocában szerepelt, és Libertadores Kupa-győzelemre vezette a Juniorst, amely hatodik alkalommal nyerte meg a rangos kupát.

Riquelme a nyáron visszatért a Villarrealhoz - mert az argentin klub nem tudta kifizetni klasszisért kért összeget -, de a chilei szakember a folytatásban sem számított a 2006-s BL-menetelésben döntő érdemeket szerzett játékosra. Annak ellenére sem, hogy az irányító a játékhiány ellenére kiválóan játszik az argentin válogatottban, amelyben négy világbajnoki selejtezőn négy gólt szerzett.

Most viszont hosszas egyeztetést követően megállapodott egymással a két érintett klub: a helyi média szerint a dél-amerikai sztárcsapat 15 millió dollár körüli összeget fizetett a gólerős irányítóért.

Riquelme első lehetséges feladata régi-új klubjában, hogy segítsen az együttesnek minél jobban szerepelni a klubvilágbajnokságon, amelyet december 7-16 között rendeznek. Ezt a sorozatot egyébként a Boca 2000-ben már megnyerte, és annak a gárdának tagja volt az argentin klasszis is.

Azért csak lehetséges feladat ez a „lusta varázslónak” is becézett játékos számára, mert az eseményre már le kellett adnia a csapatoknak a kereteket, azonban az argentin szövetség még megpróbál egyezkedni a FIFA-val.

Az irányító egyébként 1996 és 2002 között volt először a Boca játékosa, és ezután igazolt Spanyolországba, ahol előbb a Barcelona játékosa volt, ám ott nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így később a Villarrealhoz szerződött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik