Utánpótlás: a franciáknál és a németeknél jártak a Góliátosok

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 15:53
Szélesi Zoltán és Hajnal Tamás elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy november 22-27. között 49 szakember részt vett a Góliát-McDonald's FC önköltséges szakmai tanulmányútján.

Ezúttal Strasbourgba és Kaiserslauternbe szervezte ugyanis az egyesület az utazást, ahol előbb megtekintették a Racing Club Strasbourg - AFC Valenciennes francia bajnoki labdarúgó mérkőzést, és megismerkedtek a házigazda klub utánpótlás-nevelésével. Természetesen találkoztak a szakemberek a korábbi góliátos nevelésű, 11-szeres válogatott Szélesi Zoltánnal is, aki kötetlen hangulatú beszélgetést folytatott a csoporttal.

Ezután az 1. FC Kaiserslautern - 1. FSV Mainz 05 Bundesliga2 labdarúgó mérkőzést nézték meg, és a Kaiserslautern utánpótlás-nevelésével ismerkedtek meg a Góliátos edzők. A klub a mai napig óriási szeretettel emlegeti - az út megszervezésében segédkező - Hajnal Tamást, de nem feledkeztek meg a 10 évvel ezelőtti szezonban a klubbal bajnokságot nyerő Hrutka Jánosról és Szűcs Lajosról sem.

Mint köztudott, 2003 óta hat szakmai utazást szervezett a GMFC, amelyeken több mint 200 Góliátos edző-testnevelő járt. A résztvevők betekintést nyertek a Hertha BSC, Bayern München, Slavia és Sparta Praha, AC Milan, Atalanta Bergamo, AFC Ajax, Feyenoord, West Ham United és a Crystal Palace klubok életébe, és megismerték utánpótlás-nevelő tevékenységüket.

Az útról filmet forgatott az Aloha Produkció, amely a Sport Klub és a Sport1 Televízió csatornáin lesz majd látható.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik