Freddy Adu Európában folytathatja, a Benfica szemelte ki

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 08:20
Címkék
A Benfica játékosa lehet Freddy Adu, az amerikai labdarúgás talán legnagyobb tehetsége. A ghánai születésű futballista jelenleg a Real Salt Lake játékosa, de helyi újságinformációk szerint a portugálok minél hamarabb szeretnék leigazolni.

Freddy Adu 2004-ben robbant be az amerikai futballba, az akkor mindössze 14 éves csodagyerek hamar állandó tagja lett a Washington DC United kezdőcsapatának.

A következő időszakban többször is felmerült, hogy a ghánai születésű játékost elviszi egy európai nagy klub, de ez eddig még nem történt meg. Mindössze az Egyesült Államokon belül váltott klubot, a fővárosból Salt Lake Citybe távozott, ahol a Real Salt Lake játékosa lett.

Amennyiben a Salt Lake City Tribune című lap információinak hinni lehet, úgy Adu mégiscsak Európába igazolhat. Eddig a Celtic együtteséről lehetett hallani, mint lehetséges célállomásról, de most belépett a képbe a Benfica.

Az amerikai lap szerint a portugál együttes azért van előnyben skót vetélytársával szemben, mivel Lisszabonban nincs olyan hercehurca a munkavállalási engedély megszerzése körül, mint Nagy-Britanniában.

A Major League Soccer – amely a játékosok tulajdonjogát birtokolja – 7,5 millió dollárt szeretne kapni a játékosért, aki az idei szezonban 11 meccsen mindössze egyszer volt eredményes. Arról nincsenek információk, hogy a Benfica mennyit szeretne áldozni a még mindig csak 18 éves tehetségre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik