Buenos Airesben megálljt parancsoltak a meglepetéscsapatnak

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 08:27
Nem sikerült bejutnia a döntőbe a Libertadores-kupa meglepetéscsapatának, a kolumbiai Cucutának. A hazai pályán játszó Boca Juniors ledolgozta kétgólos hátrányát, és végül 4-3-as összesítéssel került a fináléba, ahol ellenfele a brazil Grémio lesz.
Martin Palermo gólöröme
Reuters
Martin Palermo gólöröme
Martin Palermo gólöröme
Reuters
Martin Palermo gólöröme

Kétgólos előnnyel érkezett a kolumbiai Cucuta együttese Buenos Airesbe, a Libertadores-kupa elődöntőjének visszavágójára. A Bombonera-stadionban azonban nem várt rájuk könnyű feladat, hiszen a nemzetközileg náluk jóval magasabban jegyzett Boca Juniors volt az ellenfél.

A mérkőzés kezdése 45 percet késett, ugyanis sűrű köd volt az argentin fővárosban.

A kolumbiaiaknál nem léphetett pályára az a Blas Perez, aki az első mérkőzés hőse volt a két góljával: a támadó ugyanis hazája, Panama válogatottjában szerepelt.

A vendégcsapat kapujában Robinson Zapata az első félidőben több remek védést is bemutatott, a 44. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Juan Roman Riquelme remek szabadrúgása ugyanis a hálóban kötött ki.

Riquelme a mérkőzés további részében is jó játékot nyújtott, nem bírtak vele a kolumbiaiak. Az argentin nyomás a 68. percben hozta meg a második gólt, Martin Palermo volt eredményes egy szöglet után.

A 83. percben Sebastian Battaglia (Riquelme és Palermo mellett ő is megfordult korábban a Villarrealban) beállította a 3-0-s végeredményt, így a Boca bejutott a döntőbe. A hatszoros Libertadores-kupa-győztes ellenfele a fináléban a Santos legyűrő brazil Grémio lesz.

LIBERTADORES-KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Boca Juniors (argentin) - Cucuta (kolumbiai) 3-0 (1-0)
G: Riquelme (44.), Palermo (68.), Battaglia (83.)
Továbbjutott: a Boca Juniors 4-3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik