F. z.online 2006.07.21 00:29 Frissítve: 2023.01.25 00:14

Közmunkát ért a csúnya fejes

A korábban ünnepelt Zizounak a fejes miatt sokat kellett hallgatnia
A korábban ünnepelt Zizounak a fejes miatt sokat kellett hallgatnia

Pont került a világbajnoki döntőt beárnyékoló „mellkasba fejelős” történet végére, már ami a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) illeti. A szervezet fegyelmi bizottsága csütörtökön Zürichben ítéletet hirdetett a németországi torna nagy vihart kavaró ügyében.

A franciák csapatkapitányát, Zinedine Zidane-t három, az olasz Marco Materazzit pedig két nemzetközi mérkőzésre eltiltották, továbbá a vb fináléjában összetűzésbe kerülő két futballistát pénzbüntetéssel is sújtották: a durva szabálytalanságot elkövető játékmesternek 7500, míg az olasznak 5000 svájci frankot kell fizetnie. Mivel a francia visszavonult, a három találkozó helyett három nap közmunkát végez majd, amelyet a szövetség humanitárius programja keretén belül fiatalok és gyerekek tanításával tölthet le.

Mint az már bizonyára mindenki számára ismert, a tizenegyespárbajt követően az olaszok győzelmével végződő berlini döntő 108. percében Zidane szándékosan mellkasba fejelte az őt provokáló Materazzit, amiért piros lapot kapott. Az Internazionale védője múlt pénteken, a spanyol Real Madrid korábbi klasszisa tegnap számolt be a történtekről a fegyelmi bizottságnak, amely csak ezután hozta meg döntését. Zidane az előző hét szerdáján, a Canal+ francia tévécsatornán beszélt először a történtekről: állítása szerint Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette édesanyját és lánytestvérét.

Zizou beismerte, elveszítette a fejét, de megjegyezte, nem bánta meg tettét. Materazzi viszont tagadta a francia állításait, ám azt elismerte, hogy provokálta őt.